שווארמה עוף במחבת של סולתם שפית מאיה דארין צילום גל זאב (1)

״שווארמה״ עוף על פיתה שמנמנה במחבת

מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל

רשימת חומרים לכ-5 מנות:

4 כרעי עוף

לתבשיל השווארמה:

שמן זית

מלח לפי הטעם

2 כפות פפריקה

4 כפות זרעי כוסברה כתושים

2 כפות כמון

2 כפות אבקת שום

2 כפות פלפל שחור גרוס

2 בצלים חתוכים גס

6 שיני שום שלמות

לפיתות:

3 כוסות קמח לבן מנופה

1 כף גדושה שמרים יבשים

1 כפית גדושה מלח

1 כף סוכר

1 כוס מים

3 כפות שמן זית

שמן זית לשימון הבצק

להגשה:

ממרח עריסה או פלפל צ׳ומה

עגבניות שרי צלויות

בצל צלוי

פלפל ירוק חריף צלוי

אופן ההכנה:

לתבשיל העוף:

  1. מכינים את תבשיל העוף: במחבת רחבה וגבוהת שוליים מחממים שמן זית, משחימים את העוף מכל צדדיו, תוך כדי ההשחמה מוסיפים את כל התבלינים.
  2. כשנתחי העוף שחומים, מוסיפים בצל ושום ומערבבים יחדיו, מוסיפים מים רק עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בנוזל במשך כשעה וחצי עד שהעוף מתרכך לחלוטין.
  3. מפרקים את העוף לפיסות ומשאירים בנוזלי הבישול ללא העצמות,  מתקנים תיבול

לפיתות

  1. במיקסר עם וו לישה לשים את כל מרכיבי הבצק במשך כ 5 דקות.
  2. מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים ידנית 3-2 דקות נוספות.
  3. מניחים לתפוח במשך כ-30 דקות.
  4. יוצרים מהבצק 10 כדורים שווים בגודלם
  5. משמנים בעדינות את הכדורים, מסדרים ברווחים על מגש, מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות נוספות.

בהגשה:

  1. מחממים מחבת יבשה על הגז
  2. מרדדים כדור בצק בעזרת מערוך, או בעזרת הידיים לפיתה דקה ככל האפשר ומניחים על המחבת החם. לאחר כשתי דקות יופיעו בועות על פני הבצק – בשלב זה הופכים את הפיתה, חורכים עוד דקה-דקה וחצי ומסירים מהמחבת.
  3. מורחים על כל פיתה כמות נדיבה של עריסה, מסדרים מעל כמות נדיבה של תבשיל עוף מפורק, מסדרים ירקות חרוכים ומגישים מיד.

 

באדיבות סולתם. צילום: גל בן זאב

 

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים