Leek Ge1ab0b414 1920

מתכונ(נ)ים לפסח

הגשם שנחת עלינו, עושה לנו חשק למרק חם ומהביל.

הגשם הפתיע אותנו, נצלו את הגשמים האחרונים ואת מה שנשאר בארונות המטבח וביחד עם השפית חני כהן  שנתנה לנו כמה מתכונים נפלאים של מרקים מוקרמים.

מרק קרם אפונה

מצרכים:

 קילו אפונה קפואה

מאה גרם חמאה

שלוש שיני שום

גזר אחד קצוץ

אופן ההכנה:

מטגנים  את החמאה עם השום והגזר, מוסיפים קילו אפונה קפואה, ליטר מים, מבשלים במשך עשרים דקות על אש גבוהה עד שהאפונה מתרככת ולא יותר כדי שהצבע הירוק לא יאבד. מוסיפים, צרור נענע מלח, פלפל קופסא שמנת מתוקה.

טוחנים את הכל במעבד מזון ומבשלים על אש נמוכה כעשר דקות .

מרק מוקרם מתאים לכל המשפחה
Pumpkin Soup G5ec12802a 1920

 מרק קרם תירס

מצרכים:

מאה גרם חמאה.

בצל אחד סגול קצוץ

גזר אחד קצוץ

שלוש שיני שום.

אופן ההכנה:

מטגנים את הכל בחמאה. מוסיפים קילו תירס קפוא. ומבשלים כחצי שעה.

לאחר מכן מוסיפים קופסת שמנת מתוקה, צרור בזיליקום, צרור פטרוזיליה, וטוחנים מלח פלפל, אגוז מוסקט.

 מרק מניסטרונה איטלקי

 מצרכים:

שתי שיני שום

שני בצלים

שלוש קישואים 

שלוש גזר

גמבה אחת מכל צבע.

כוס שעועית אדומה מושרית יום לפני,

כוס שעועית לבנה מושרית

2 תפוחי אדמה

חצי ראש של שורש סלרי.

חצי חבילת עלי סלרי.

אופן ההכנה:

מבשלים את השעועית לפני הכנת המרק. בסיר נפרד.

מטגנים את הבצל השום  והסלרי, תפוח אדמה וגזר ומוסיפים את הקישוא הגמבה והשעועית ולהכל מוסיפים 2 ליטר מים.

מבשלים כרבע שעה על אש גבוהה, ומוסיפים 2 קופסאות רוטב עגבניות

ואז ממשיכים לבשל  עוד כארבעים דקות.

לקראת סיום הבישול קוצצים צרור נדיב של בזיליקום, וצרור כוסברה, מלח ופלפל.

מרק בטטה מוקרם של השף נדב מרום

מצרכים:

  • 1 יחידה גזר
  • חצי בצל גדול
  • 1 קג בטטות, מקולפות
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כף אבקת מרק בטעם עוף(או ציר עוף במקום מים אם יש)
  • מלח, פלפל לבן טחון

אופן ההכנה:

לחתוך את הירקות גס, ולהכניס לסיר מתאים, לכסות במים ועוד כמה ס"מ. כאשר הירקות רכים לחלוטין (לאחר כשעה בישול) להוסיף את השמנת והתבלינים ולטחון בבלנדר ידני. לתקן סמיכות עם מים או צמצום במקרה הצורך.

כל מרק תענוג בפני עצמו!

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים