שיפודי דגים מטובלים, מתכון באדיבות הוסטס, יחצ

מתכון קליל לארוחת ערב או אירוח משפחתי

שיפודי דגים מתובלים להגשה על שיפודים // אוכל

מרכיבים:
3 כפות שמן זית.
2 לימונים. 1. חתוך לקוביות והקליפה מגורדת ו-1 לסחוט את המיץ.
3 שיני שום כתושות
מעט שמיר קצוץ דק . (ניתן להחליף לכוסברה)
מעט פטרוזיליה קצוצה דק.
500 גרם נתחי דג, ללא עור (250 סלמון ו-250 בקלה) – חתוכים ל-20 קוביות שוות.
20 עלי דפנה.

אופן ההכנה: משרים 5-6 שיפודי במבוק במים, כדי שלא ישרפו בתנור או על המנגל.
בקערה גדולה מערבבים יחד את מיץ הלימון, שמן זית, שום, שמיר ופטרוזיליה. מכניסים פנימה את נתחי הדג מתבלים היטב ומכניסים למקרר למשך שעה.
משחילים לתוך השיפוד 2 חתיכות בקלה, 2 חתיכות סלמון ומפרידים ביניהם באמצעות עלי דפנה.
מניחים על רשת התנור או המנגל למשך 8-10 דקות עד שהדגים מבושלים.
מפזרים מעל גרידת לימון ואת פלחי הלימון ומגישים.

 

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים