IMG-20191101-WA0030.jpg

מתכון לשבת: יאפצ'ק – קוגל תפוח אדמה עם בשר בטעם מיוחד

שבת כל השבוע, השפית תהילה קרויזר מכינה את השבת כל השבוע, המסעדה היהודית "המסעדה" ממוקמת ברח חסידי קרלין 16 ירושלים, המסעדה מתמחה באוכל יהודי מזרח אירופאי אוטנטי.

בכל השבוע ניתן לאכול במסעדה ולקנות לקחת, השבוע התחיל עם גשם נעים שהזכיר לנו את ריח האדמה, ריח של התחלה ותקווה, ואין מתאים מגשם ראשון לצלחת מרק עוף אמיתי עם קניידלך, כבד קצוץ שמיימי … ולא צריך לחכות עד שבתל דבריה של השפית עם החיוך הרחב שמעיד על לב רחב עוד יותר מנת הדגל של המסעדה היא היאפצ'ק.

מדובר  בקוגל קראנצ'י ועסיסי בו זמנית.  אז הנה לכם מתכון עסיסי ,אני אישית מתכוננת להתניע את הרכב ולהתיישב במסעדה שיגישו לי.

המתכון ליאפצ'ק

  • 2.5 ק"ג תפוחי אדמה
  • 10 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 2 כפות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 ק"ג בשר מס 10

טוחנים את התפוחי אדמה בפומפיה דקה (של קוגל תפוחי אדמה) מוסיפים את כל המצרכים פרט לבשר ומערבבים טוב.

את הבשר לחתוך לקוביות 1 ס"מ מרובע

לטבל את הבשר במלח ופלפל.

אופן ההכנה

חצי מכמות תפוחי אדמה למטה בתבנית בינונית גבוהה דגש על גבוהה. באמצע את הבשר ומלמעלה את היתר.

להכניס לתנור על 200 ל3 שעות

לכסות ולהכניס לתנור לעוד 5 שעות על 120

בתאבון ושבת שלום

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים