סופגניות2

חנוכה הפך להיות חג גסטרונומי. איך לעבור אותו מבלי מלחמה בקולוריות 

מתי ואיך קרה שבמקום לשבת ליד החנוכייה ולאכול לביבה מצאנו את עצמנו נודדים בכל יום לערב לביבות אחר? ובתפריט? הו, לביבות הן רק סימבול. כדי להוריד את מפלס החרדה הבאתי כמה טיפים שיעזרו לכם לאזור אומץ ולעלות על מכשיר השקילה בסוף החג. ומתכון של בלוגרית האוכל ענבל לביא (פיית העוגיות), חנוכה שמח
  1. אכלו. בואו למפגש שבעים. פשוט ומובן ויעיל עד מאוד.
  2. שתו. בואו למפגש רוויים מאוד. במשך כל היום הקפידו על שתיה מרובה של מים. כשהגוף צמא הידיים מעמיסות והפה לועס בלי הכרה.
  3. סמנו. בחנו את המבחר שעל השולחן ועשו סלקציה מהרה. הרי יש הרבה דברים שברור מראש שטעמם אינו שווה את מחירם הקלורי. את כל אלו סמנו באיקס. הם לא מדברים אליכם עוד.
  4. טעמו. לפעמים הקנקן יפה בהרבה מהתוך. במיוחד בימינו, ימי שפע התבניות הדקורטיביות ואינסוף הקישוטים. הרבה פעמים המראה המרהיב של הממתק הוא בסך הכול תוצאה של תבנית יציקה מיוחדת. והטעם? שוקולד מריר פשוט.
  5. השאירו. אם אספתם לצלחת משהו שעונה על המתואר בסעיף הקודם, פשוט השאירו אותו בצלחת. אם יש באפשרותכם, סלקו אותו בדרך דיסקרטית כלשהי, למניעת פגיעה.
  6. ספרו. לחשו באוזן של מישהו נחמד מבין הסועדים (אבל לא מישהו קרוב מדי כמו אחות או אמא), כי אתם בדיאטה או סתם ממש מעוניינים לא להגזים. בקשו ממנו לקרוץ לכם כשנראה לו שהגזמתם. רוב הסיכויים שהוא לא יצטרך להגיע לזה.
  7. הרחיקו. הזיזו הצדה את המוקשים העיקריים. צלחות של פיצוחים ושוקולדים, לביבות מטוגנות, סופגניות, עוגות גבינה ושמנת. פשוט הציעו לאלה שלידכם להתכבד והשאירו את הצלחת שם. רחוק מהעין – רחוק מהפה.
  8. דִגמו. יש הבדל גדול בין אכילה ובין דגימה. גם אם מישהו מבטיח לכם נִסים ונפלאות בעוגה שלו, ואפילו ה'באזז' מוצדק, אינכם חייבים לסיים מנה שלמה. קחו לכם מראש חצי פרוסה. הטעם של חצי הפרוסה השנייה הוא אותו דבר בדיוק. גם שלושת רבעי המילק-שייק הנותר הם באותו טעם בדיוק כמו הרבע שכבר שתיתם.
  9. שתו. אך ורק מים. במחיר קלורי של משקה ממותק תוכלו להתכבד בבלינצ'ע נוסף. מה שווה יותר?
  10. ותרו על הלחם. הלחמנייה או הלחם מזמינים איתם ממרחים ומטבלים מיותרים. לא תצאו רעבים בלעדיהם.
עוגיות יויו מטוגנות עם קוקוס ותפוזים // צילום: ענבל לביא

מתכון: עוגיות יויו מטוגנות עם קוקוס ותפוזים

מאת: בלוגרית האוכל ענבל לביא (פיית העוגיות), מתכון חגיגי לרגל חנוכה, של עוגיות מטוגנות, אווריריות ומטריפות, ללא שמרים. גרסה נפלאה ומעודכנת לסופגניות המטוגנות, שתקשט כל שולחן חג ותשמח קטנים וגדולים כאחד.

מצרכים (לכ 30 עוגיות):

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 ביצים

3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח

1 וחצי שקיות אבקת אפייה maimon's

1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים, סחוט טרי

1 קליפה מגוררת מחצי תפוז

1 כפית תמצית וניל maimon's

1/2 כוס (100 גרם) שמן

תרסיס שמן קנולה maimon's

שמן לטיגון עמוק

לסירופ:

2 כוסות (400 גרם) סוכר

2/3 כוס (160 מ"ל) מים

1 קליפה מגוררת מתפוז שלם

מיץ מחצי לימון

לציפוי:

1 שקית (100גרם) קוקוס לבן טחון maimon's

אופן ההכנה:

  1. בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים ביצים, סוכר, מיץ תפוזים, קליפת תפוז מגוררת, תמצית וניל ושמן לתערובת חלקה.
  2. מוסיפים בהדרגה קמח לעוגות ועוגיות ואבקת אפייה ולשים 8-10 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד ורך.

 

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים