IMG-20231109-WA0004

חידושים טעימים לשבת

מרגישה שכל שבת את מכינה את אותו אוכל וקצת נמאס לך? בא לך לחדש? כמה מתכונים מרעננים לשבת.

יום חמישי מגיע שוב, כל כך מהר השבוע עף לו. עוד יום ועוד יום והכל עובר כל כך מהר. קניות, נקיונות בישולים ותכף שבת בפתח. יום חמישי, זמן להיכנס למטבח ולהתחיל להעלות על האש סירים עם מטעמים וריחות שיזדחלו להם עד חדר המדרגות ויעשו את דרכם אל כל מי שיעבור בו.

את מוצאת את עצמך מתחילה את סשן הבישולים בצורה טבעית כל כך וידועה מראש. אותו סיר יוצא ראשון ממגירת הסירים, אותם מצרכים מהמקרר ומהארון. את מכינה את אותם מאכלים לכבוד שבת כבר שבתות רבות, עושה את אותם דברים שרגילים אליהם, אבל לרגע עולה בך מחשבה- למה לא לגוון? מספיק עם התפריט הקבוע הזה שכבר הפך, לא נעים לומר, למשעמם מאוד!

אז הנה כמה רעיונות למתכונים שירעננו את התפריט הקבוע ויגרפו מחמאות מהביס הראשון ועד לצלחת הריקה.

בגזרת הסלטים:

סלט מרענן במיוחד. מנסיון, כל מי שנמצא בשכבת הבוגרים פשוט מתמכר אליו. הוא פשוט להכנה אבל נראה הכי מתוחכם. הוא טעים בטירוף ומשתלב מצוין על הלחם עם סלטים מבושלים.

סלט שרי ופטריות:

מצרכים (ל-8 סועדים בערך):

קופסאת עגבניות שרי

בצל סגול

צרור כוסברה

סלסילת פטריות שמפיניון

זיתי קלמטה (לא חובה)

לתיבול:

מיץ מחצי לימון

שמן קנולה\ זית

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

חותכים את העגבניות והפטריות לרבעים.

חותכים את הבצל לחצאי ירח.

קוצצים את כוסברה.

שמים הכל בקערה, מתבלים, מערבבים ומגישים.

דגים בתנור זו עבודה קלה עם תגמול גבוה. מנקים מתבלים מכניסים לתנור ו…. הופ! יוצא דג רך וטעים ורך מאין כמוהו. אם אנחנו כבר בנושא גיוון נסו לפתוח רגע את הראש לדג בסגנון קצת שונה משאתם מכירים. דג ברוטב אסייאתי מתוק- איך נשמע? זה חידוש טעים במיוחד שנותן לנו אפשרות להסתכל על דגים קצת אחרת משהכרנו אותם.

הנה מתכון מדהים לדג סלמון בדבש וסויה:

מצרכים:
חצי נתח פילה סלמון  
חצי כוס דבש
כף שמן זית

רבע כוס רוטב סויה
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום כתוש
מלח ופלפל לפי הטעם
קמח מנופה בצלחת

אופן ההכנה:

לחמם מראש תנור למצב גריל על 200-250 מעלות .

בקערה לערבב היטב את כל החומרים מלבד מלח, פלפל וקמח.

לתבל את נתח הסלמון במלח ופלפל ולקמח אותו. להניח אותו בתבנית פיירקס או תבנית חד"פ עם נייר אפייה.

למזוג על הסלמון 4\3 מכמות הרוטב ודאוג שהוא עוטף את כל צידי הנתח.

להכניס לתנור למשך כ- רבע שעה (יכול להשתנות בין תנור לתנור)

כשמוציאים את הדג מהתנור יש למזוג את שארית הרוטב.

תוספת קלה להכנה וטעימה!!

פטריות סטייל קונפי:

מצרכים:

 2 סלסילות פטריות שמפיניון

שמן זית (בין רבע לחצי בקבוק)

כוסברה\ פטרוזיליה

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.

חותכים את הפטריות לחצאים\ רבעים.

קוצצים את הכוסברה\ פטרוזיליה.

שמים הכל בתבנית גדולה, מוזגים שמן זית שמגיע לחצי מגובה הפטריות ומלח, פלפל לפי הטעם. מערבבים עם הידיים עד שהתיבול הופך אחיד.

מכניסים לתנור למשך 20 דקות עד שנראה שהפטריות התבשלו ומוציאים.

בתיאבון!!

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים