vineyard-428041_1280

הארוחה שתעשה לכם את הבוקר

מה תאכלו בבוקר כדי שיהיה לכם יום מלא באנרגיה ואיך תעשו את זה מבלי שזה יגנוב לכם ולו דקה אחת משגרת ההתארגנות שלכם?

ארוחת בוקר זה נושא מורכב להרבה מאיתנו. בראש אנחנו יודעים כמה היא חשובה וכמה צריך לשים עליה דגש אבל בפועל, בשגרת הבוקר של רוב האנשים קצת קשה לשלב אותה כך שתהיה גם איכותית וגם מהירה להכנה. יותר מכך, הרבה מאיתנו מסתפקים בזריקת חטיף אנרגיה לתיק ואולי עוד פרי שנח לו בקדמת המקרר ועם זה עוברים את היום בחוץ.

בין התארגנות חפוזה לארגון הילדים, ליציאה סוף סוף מהבית אל העבודה אין ספק שקצת קשה להכניס גם הכנת אוכל וכי זה דורש עוד זמן שבבוקר ערכו יקר מפז. לכן גם המון אנשים נוטים לדלג על השלב הזה ביום וחותמים אותו בכוס קפה בלבד.

אז קבלו את הדבר הבא: סלטי בוקר!

סלט של בוקר הוא סלט המורכב מפחממות מורכבות, חלבונים וירקות. כך הגוף יכול לקבל את כל מה שהוא זקוק לו במנה אחת. מנה אחת שנותת לו בוסט של אנרגיה בריאה לכל מהלך היום. סלטים המשלבים קינואה, עדשים בשלל צבעים, בורגול ועוד הם מבורכים

ואם תשאלו איך אפשר להספיק על הבוקר?  

התשובה היא אחת! בבוקר אתם לא תספיקו! בערב תספיקו…

אחרי המתכון תגלו טיפ שיעזור לכם לשמור על הסלט טרי מבלי לאבד את הצורה והמרקם האיכותי שלו.  

קבלו את המתכון המושלם לסלט קינואה בריא וטעים לא פחות. (כמות לשתי מנות)

  • 1 סלק אדום קטן
  • פלפל כתום
  • צרור פטרוזיליה
  • חופן חמוציות
  • חופן פקאן סיני
  • כף זרעי צ'יה
  • 1.5 כוסות קינואה
  • מיץ חצי לימון
  • 2 כפות שמן זית\קנולה (לבחירה לפי הטעם)
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

שופכים את הקינואה לסיר, מוסיפים כארבע כוסות מים (הקינואה מתנפחת וסופחת הרבה נוזלים ולכן צריך הרבה מים) ומניחים על להבה גבוהה. ברגע שהמים מבעבעים מנמיכים את הלהבה ומבשלים אותה במשך כ- 20 דק' ולא יותר. (צריך להיזהר לא לבשל את הקינואה יותר מדי, אחרת היא הופכת לעיסה ומאבדת את המרקם האידיאלי שלה) .

בינתיים קוצצים את הסלק למקלות דקים. את הפלפל חותכים לרצועות ארוכות ואז חוצים אותן לחצי. קוצצים את הפטרוזיליה ואת הפקאנים לאיזה גודל שאוהבים.

לאחר 20 דק' בישול מורידים את הסיר מהאש, ומעבירים את הקינואה למסננת דקה, מנערים היטב כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים.

מעבירים את כל הפרודוקטים לקערה, מתבלים במיץ לימון, שמן, מלח ופלפל לפי הטעם.

טיפ שיקל עליכם:

ניתן לבשל את קינואה\ העדשים\ הבורגול ולהשאיר אותם לעוד כיומיים (את חלקם גם ליותר זמן) במקרר. בנוסף, גם את הירקות ניתן לחתוך ולשמור בקופסא במקרר. אם אין לכם מספיק זמן בבוקר אפשר להכין את כל המרכיבים מהערב בתוך קופסא, לצרף את התיבול בתוך שקית ניילון ואז לערבב יחד סמוך לאכילה.

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים