Pizza G9895e5022 1920

היסטוריה, פיצה ומה שביניהם.

אם אשאל מה המאכל האהוב עליכם? סביר להניח כי חלק גדול מכם יענו פיצה. זה מאכל שכולם אוהבים וטרם פגשתי מי שיסלוד ממנו. פשוט טעים ואין על זה ויכוח.

פיצה היא מאכל פופולרי ברחבי העולם שמקורו בתרבויות עתיקות בים התיכון. לעומת זאת, הפיצה המודרנית כפי שאנו מכירים אותה היום, מקורה בארץ המגף, איטליה של המאה ה- 18. המאכל הבצקי והאהוב התפשט במהירות לשאר האיזורים באירופה עד שבסוף המאה ה-19 פילס את דרכו הקולינרית לארצות הברית.

אחת הסיבות לפופולריות של הפיצה היא המנעד הרחב של האיכויות בהן היא מוצעת. מחד, ניתן לקנות אותה בפיצרייה פשוטה בעלות מצחיקה של 20 ₪ ומאידך אין זה אומר כי לא תוכלו למצוא אותה מתנוססת בגאון ובשלל טעמים בתפריט של מסעדה יוקרתית המכבדת את עצמה.

סיבה נוספת היא – מרחב האפשרויות הכמעט בלתי מוגבל של ממרחים ותוספות , מהתחום המלוח עד למתוק ומה שביניהם, שאפשר פשוט לזרוק על הבצק וזה ייצא מושלם.

לסיכום, זו מנה טעימה ורב תכליתית שעמדה במבחן הזמן באיטיליה ובשאר רחבי הגלובוס הפיצה כנראה תמשיך להיות המאכל המועדף בקרב אנשים מכל הגילאים והרקעים.

רשת סולתם, הרשת המובילה בישראל בתחום כלי הבישול והציוד המקצועי למטבח  עם מתכון לפיצה בסיסית במיוחד בשבילכם, אוהבי הפיצה באשר תהיו.

פיצה בסיסית

רשימת חומרים ל-4 פיצות אישיות (בקוטר צלחת עיקרית כ-30 ס"מ)

לבצק:

500 גרם קמח לפיצה

1 כף מלח

2 כפות סוכר

1 שקית שמרים יבשים (10 גרם)

1/3 כוס מים

1 ו-1/4 כוסות מים פושרים

1/3 כוס שמן זית

לרוטב עגבניות:

3 כפות שמן זית

3 שיני שום פרוסות

1 וחצי כוסות עגבניות מרוסקות

2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות

1 כף סוכר

מלח לפי הטעם

לציפוי:

½ קילו מוצרלה מגוררת

אם רוצים אפשר לשלב גם עם כדורי מוצרלה רכה.

עליי אורגנו

עליי בזיליקום

מעט שמן זית

אופן ההכנה:

לבצק:  בקערת מיקסר גדולה לשים את כל החומרים במשך כ-20 דקות במהירות נמוכה לבצק רך ואחיד.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים דקה נוספת.

מכסים ומתפיחים במקרר במהלך הלילה. אם אין זמן, מתפיחים בטמפרטורת החדש למשך כשעתיים, לא פחות.

לרוטב: מחממים במחבת שמן זית ומזהיבים את קוביות הבצל ופרוסות השום.

מוסיפים את העגבניות והסוכר, מתבלים במלח ומבשלים כ-7 דקות על אש נמוכה.

מעבירים את הרוטב למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.

הרכבת הפיצה: מחלקים את הפיצה לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק ועגול.

מניחים כל עיגול על תבנית פיצה ייעודית, מורחים כמות נדיבה של רוטב עגבניות, מסדרים תערובת של מוצרלה יבשה ופיסות מוצרלה רכה.

מתבלים במעט שמן זית ועליי אורגנו.

מחממים בתנור בחום הגבוה ביותר (250-300 מעלות) אבן שמוט או משטח פאסט אנד קראסט.

אופים כ-15 דקות על האבן או המשטח עד ששולי הבצק משחימים.

מוציאים מהתנור ומפזרים עליי בזיליקום.

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים