אירית סובול רובין מקנדה מתגעגעת לישראל

אורחת לשבת – ריאיון עם אירית סובול מקנדה

כשראיתי את תמונות השולחן שעורכת אירית סובול רובין מקנדה ידעתי שהיא המרואיינת השבת הראשונה שלי. ההכנות לשבת מתחילות כבר מיום ראשון, גם אנחנו כאן כדי להתכונן לשבת הקרובה

סעודה שלישית חלבית בימי הקיץ הארוכים.

מי אני? אירית סובול רובין, נשואה, אמא וסבתא לחבורת נכדים ונכדות שגורמים לנו לנחת.

המקצוע שלך:  דולה 24/7,

עיסוק יומי: מנהלת בוטיק יוקרתי לנשים במגזר החרדי בטורנטו קנדה

בשעות שבין עבודת היום והלילה נהנית מהתחביבים שלה שהם: עשיית חסד ליולדות, למשפחות אחרי לידה, ולכל מי שמחפש אוזן קשובה ….

מתי את מתחילה בהכנות לשבת?

ביום רביעי, ההכנות מתחילות בהכנת התפריט, אני מאד אוהבת לגוון בתפריט מידי שבוע, מנסה לחשוב על מנות שונות ומעניינות, אוספת תפריטים מחברות ועיתונים.

לאחר בחירת התפריט מסתכלת מה יש בבית, לפעמים כשאני נתקלת במוצרים שבארון עולה לי רעיון למנה, חשוב לנצל את הקיים במזווה, ואת שאר המצרכים אני קונה.

כשאני חוזרת מהקנייה השבועית ברביעי בערב, מתחילה כבר את ההכנות, מכינה מרק עוף וכדי שאוכל לקרר ולנקות את השומן המצטבר, את דג הסלומון והעוף משרה במירנדות שאני מכינה, עוטפת היטב ושמה במקרר כדי שיספגו טעמים לפני הבישול יום למחרת. .

טיפ נוסף וחשוב שלי, הקפידי שיהיה לך כלי אחסון, שאפשר לארוז בהם את האוכל  למנוע ריחות ולדאוג לסדר.

ביום חמישי מכינה את ה גפליטע פיש המסורתי, משתדלת להכין כמה שיותר בחמישי כדי שלא יהיה עומס גדול בשישי, ערב שבת. בערב שבת מעדיפה להתמקד בסיום הניקיונות ועריכת השולחן.

מה המנה שאת הכי אוהבת להכין: את הכל, ובעיקר סלטים ומטבלים צבעוניים, שם אפשר להמציא את הגלגל. ולהתפרע…אני משתמשת בהרבה תבלינים ועשבי תיבול.

איך השבת בקנדה? צריך ליצור את זה, למזלי אני גרה באזור דתי, ושם יש מעט תחושה של שבת באוויר, מרגישים את התכונה בחנויות, אפילו גיסי שביקר הגיב ואמר: לרגע חשבתי שאני בבני ברק…

למה את מתגעגעת לארץ? אפילו ללכלוך על הרצפות, להכל, לריח השבת בירושלים במיוחד.

כשאת מתארחת מה תביאי למארחים? כלל ראשון שלמדתי הוא מתמי לנצוט מומחית לנימוסים והליכות

אסור להביא פרחים כשאת מגיעה להתארח.

וואו הפתעה נכון? והנה ההסבר שלה: תארי לך, מארחת ויש לה אורחים, ועכשיו להתחיל לסדר את הפרחים באגרטל?

המנהג בקנדה הוא: כל מה שאת מביאה למישהו לשבת, זה בתיאום קודם, אם זה יין, אם זה עוגה, או קינוח, או מאכל ואפילו פרחים.

מתכון קל למנה אהובה:

סלט חצילים בטעם חמוץ מתוק

לוקחים חציל, רוחצים היטב, משאירים את הקליפה, חותכים לקוביות קטנות, מפזרים מעט מלח, משרים מעט ושוטפים להוצאת המרירות.

מטגנים את הקוביות בשמן, אפשר גם לטגן בתנור בצורת אפייה אבל הטעם לצעירנו לא בדיוק אותו דבר.

הכנת הרוטב:  חומץ, סוכר, מלח, פלפל שחור, שום כתוש.

טועמים ומערבבים ופשוט נהנים

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים