מלכת הארגזים מדברת- אני אוהבת לשמח אנשים עם האוכל שלי

757 צפיות
20200926_230053

כתבה:יסכה בר שלום

טוהר שרעבי מלכת הארגזים בת 31 ממושב בטחה.
יש לי ארבעה ילדים מתוקים ויותר מהכל את ליעד בעלי. מספרת לנו על הפינוקים שלה והדאגה שלה לשים גם את הלב בארגז 

במה את עוסקת?
לאחר שנת משבר קשה בעקבות לידת הקטן שלי והתקפי חרדה ששינו את חיי ,החלטתי לשנות מקצה לקצה ולפתוח עסק שהוא כרגע הביטוי האמיתי למה שאני באמת אוהבת.
'פינוק בסל' עוסק בארגזי פיקניק זוגיים,משפחתיים ולאירועים מיוחדים והכי הכי בבני אדם.
בנוסף הפרוייקט הדגל שלי,היא מספרת ואני רואה איך עיניה קורונות : 'ארגז סולטנה' על שם סבתי שתחיה שמביא לקדמת הבמה את הדרום והעסקים המיוחדים שנמצאים בו.בכל חג יוצאת גרסת בוטיק חדשה עם מוצרים מגוונים מהעוטף והסביבה שעושים לנו הרבה כבוד,הדרום זה אנחנו.

 

מתוך האינסטגרם של טוהר(קישור)

האם הפרנסה שלך נפגעה בתקופה הזאת?
קודם כל הכל מאיתו יתברך ופרנסה משמיים.
הקורונה והסגר גרם למשפחות להתחבר ולהעריך יותר את הרגעים הקטנים ומה שביניהם ולכן אנחנו מוצאים את עצמינו במשלוחים מיוחדים לאנשים שזקוקים לעידוד,ליולדות טריות ולמבוגרים שנמצאים לבד רוב הזמן.
עם ישראל במיטבו ממש.
מעניק מכל הלב ורואה את האחר.
הלוואי וימשיך ככה.

 

מתוך דף הפייסבוק של טוהר

מה התקופה הזאת לימדה אותך?
המשפחה היא הכל.
פשוט הכל.
האושר הוא בדברים הפשוטים והקטנים.
יש לנו הרבה הרבה אהבת חינם אחד כלפי השני ושההתמקדות בטוב עושה פלאים.
גם עניין 'כוחי ועוצם ידי' ירד מהפרק.
האדם פעם למעלה ופעם למטה וצריך לדעת לחבק כל תקופה עם יתרונותיה וחסרונותיה.

אושפיזין חג סוכות את מארחת כמונו רק את המשפחה הגרעינית איך מנהלים סדר יום בתקופה זו?
את יודעת משתדלים מאוד לנהל לו"ז קבוע.
חיי המושב מאפשרים לנו קצת יותר אוויר מהעיר.
הטבע והמרחבים מרפאים ועושים טוב והילדים שלי נמצאים הרבה סביב המשק,החיות והאדמה.
ובסודי סודות אגלה שכיף לי שהם איתי בבית.

אם יכולת לארח עכשיו את מי היית מארחת?
סבתא רבקה שלי.
אין לי הרבה זכרונות ממנה אבל לפי סיפורים פספסתי ובגדול.
ערב אחד איתה לקבל קצת ערך,שמחה אחרת ועוד קצת מתכונים סודיים ואני מסודרת.

*הטיפ שלך לחיים?
אישה לאישה מלכה.
נשים עוד ישנו את העולם.
בכל התחומים.

המתכון המנצח שלך לאירוח?
יש כל כך הרבה אבל הכפיתות של סבתא סולטנה הם באמת משהו שאי אפשר לסרב לו וכשהן קופצות בשמן כולם פשוט מתקבצים.

*הכפיתות של סולטנה*
5 תפוחי אדמה מורתחים בסיר עם טיפה מלח
צרור כוסברה
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
3 שיני שום כתושות
בצל בינוני
3/4 כוס פירורי לחם
2 ביצים

תבלינים:
פפריקה אדומה
כורכום
מלח
מרק עוף

1.הופכים את תפוחי האדמה לפירה חלק
2. מוסיפים לעיסה כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, שום, בצל חתוך דק, פירורי לחם וביצים ומועכים הכל.
3.תבלינים-טוב, זה באמת מעבר ליכולות😉מה שנקרא לפי העין!
אני הייתי הולכת על כף מכל אחד ולאט לאט בודקת טעמים תוך כדי טיגון עד הטעם הרצוי לכם.
4.יוצרים קציצות. אני אוהבת להכניס לקירור לשעה בערך להתייצבות.
5.טובלים כל קציצה בביצה ומטגנים בשמן עמוק משני הצדדים עד צבע זהוב והתעלפות בני הבית. אם תראו אנשים מהופנטים סביבכם הולכים לעבר המחבת תדעו שזה מוכן.
6. סוד כמוס- בא לכם קציצות ממש ממש טובות. הוסיפו לביצה גם כף רסק וקצת מים. טרפו הכל וטבלו את הקציצה.

פשוט תעשו.
יש מצב שזה גם נגד הקורונה.

הירשם
תודיע לי על
0 Comments
פידבקים מוטבעים
צפה בכל התגובות

הירשמו לניוזלטר שלנו

0
אשמח למחשבותיכם, אנא הגיבו.x
()
x