לביבות זוקיני / צילום: אפיק גבאי

לעבור עוד ערב לביבות בשלום

חנוכייה? יש. אורחים? יש. שמונה ימים של חגיגות? יש. אז מה נשאר? להכין כיבוד מסורתי, נוסטלגי, כזה שתמיד יתקבל בברכה ועדיין יהיה בגובה העיניים. לכבוד חג הלביבות והאירוח, מתכוני לביבות בהכנה קלה לאירוח קליל

חנוכה, חג יפה כל כך, הפך להיות חג גסטרונומי. גסטרונומי ומלחיץ. מתי ואיך קרה שבמקום לשבת ליד החנוכייה ולאכול לביבה מצאנו את עצמנו נודדים בכל יום לערב לביבות אחר? ובתפריט? הו, לביבות הן רק סימבול. קבלו 2 מתכוני לביבות לאירוח קליל.

לביבות זוקיני

 מצרכים:

4 זוקיני מגוררים וסחוטים מנוזלים

1 בצל מגורר וסחוט מנוזלים

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק

תבלינים: כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס

3 כפות מיונז הולנדי מאסטר שף

100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

3-4 כפות קמח לבן

שמן קנולה לטיגון

להגשה:

רוטב צ'ילי מתוק מאסטר שף

מיונז שום מאסטר שף

אופן ההכנה:

  1. בקערה מניחים זוקיני מגורר, בצל, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל, מיונז הולנדי ומערבבים.
  2. מוסיפים גבינה מגוררת וקמח ומערבבים שוב.
  3. מחממים שמן קנולה ומניחים כף מלאה ממלית הלביבות, משטחים מעט ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.
  4. מגישים לצד מיונז וצ'ילי.

 

 

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים