20201215_152942

עוגת סופגניות רגע לפני שנגמר החג

כל שנה אנחנו רגילים למלא קופסא בסופגניות בשלל צבעים וטעמים, תומר אומנסקי שובר את ההרגל עם מתכון מטריף שאתן חייבות לנסות בבית 
בחנוכה  כך כותב תומר באתר המדהים שלו ובעמוד הטיסטגרם , למעלה מ 70k עוקבים בהדיקות אחרי המתכונים שלו – "אנחנו רואים אינספור סופגניות, מטוגנות, אפויות, מקושטות יותר ומקושטות פחות. הפעם בחרתי להביא את הסופגניות בגרסה קצת שונה – עוגת סופגניות. מדובר בבצק סופגניות מטריף שמבוסס על שמנת מתוקה שנותנת לו טעם עשיר ובעיקר מדובר בבצק שחוסך מאיתנו את הטיגון האינסופי. ממליץ בחום לא לוותר על השימון של הסופגניות בשמן לפני ואחרי ההתפחה, זה מעניק להן טעם שמאוד מקרב אותן בטעמן למקור (רק בלי הצרבת חחחח).
מתוך האינסטגרם של תומר

לבצק הסופגניות:

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים טריים

150 גרם חמאה מומסת

120 גרם ביצים (2 ביצים L)

150 גרם סוכר לבן

500 מ"ל שמנת מתוקה (לגרסה יותר "עסיסית" ורכה יש להוסיף 600 מ"ל שמנת מתוקה במקום 500 מ"ל)

30 מ"ל חלב

כפית מלח (כ-10 גרם)

למילוי וקישוט:

ריבת תות (לפחות 500 גרם)

אבקת סוכר

איך מכינים?

תוצאה סופית,כל אחד מוזמן לקחת חתיכה
  1. בקערת מיקסר נלוש את כל חומרי הבצק פרט למלח כעשר דקות.
  2. נוסיף פנימה את המלח ונלוש עוד 3-4 דקות. הבצק הזה דורש לישה ארוכה וחשוב ללוש אותו היטב.
  3. נעביר את הבצק לקערה משומנת ונכסה במגבת. נתפיח עד להכפלת הנפח.
  4. נחלק את הבצק לכדורים של 90 גרם.
  5. נניח על מגש נייר אפייה ונסדר בתוך רינג בקוטר 28 ס"מ משומן היטב את הסופגניות שלנו ברווחים (יישארו 6 סופגניות בצד ותאפו אותן בנפרד)
  6. נשמן היטב את כדורי הסופגניות (אני מרחתי עם מברשת את השמן), נכסה במגבת ונתפיח פעם נוספת עד להכפלת הנפח.
  7. נאפה את הסופגניות ב 175 מעלות טורבו כ 25-30 דקות.
  8. לאחר שעוגת הסופגניות הצטננה, נפזר אבקת סוכר ונמלא אותן בריבה.
  9. מומלץ לאכול את הסופגניות חמימות.

בתיאבון ותספרו לנו איך יצא, חנוכה שמח!

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים