WhatsApp Image 2020-10-05 at 18.38.36

ליאת ברששת אמא ל-12 ילדים, מספרת על האושפיזין שלה ויש גם מתכון לקובה סלק

ליאת ברששת אמא ל-12ילדים, גרושה כ-10 שנים ויש לה 11 ילדים מהגרוש וילדה מהזוגיות הקודמת שלה. רק בת 43. והיום ב"ה זכתה לזוגיות מדהימה, שתומך בילדיה ודואג לתת לה הרגשה של משפחה מאוחדת.

במה את עוסקת?
אני עושה הרצאות ומעצימה נשים. יש לי סיפור חיים מטורף ומטלטל לא אשאיר אתכם סקרנים לגמרי  מחייכת,אספר לכם בקצרה. גדלתי בבית לא פשוט גידלתי את אחיי הקטנים שהקטנה ביניהם בת שנה ו 8 חודשים והגדול בן 10 כשאני הבכורה בת 12 עברתי בין פנימיות בגיל 14 הכרתי את בעלי דאז היינו נשואים 20 שנה ומכאן סיפור חיי הוא משהו כמו אוניה בתוך ים סוער.

האם הפרנסה שלך נפגעה בתקופה הזאת?
בוודאי שנפגעה הייתי מרצה המון ומחזקת, גם בעלי בתור צלם אירועים שנינו מרגישים את התקופה הזאת, תקופה מאתגרת אבל נתגבר עליה ב"ה.

מה התקופה הזאת לימדה אותך?
התקופה הזאת לימדה אותי שזה עוד שיעור/ צעד בחיים, שאפשר להתגבר על כל מכשול זה עוד גל שצריך לעבור בחיוך.. פשוט להוריד ראש עד שיעבור הגל

אושפיזין חג סוכות את מארחת כמונו רק את המשפחה הגרעינית איך מהלים סדר יום בתקופה זו?
אני באילת, ירדתי לאילת עם כל הילדים יש לי 6 איתי , ו 6 ילדים גדולים באילת שמתוכם אחת שצריכה כל רגע ללדת ואני שם בכוננות לעזור לה חוץ מזה שאני מתזזת בין 3 בתים ,שם מכינה סיר, בבית השני מסדרת בבית השלישי מבשלת סיר אחר ברוך השם אני מוצאת את עצמי מסתובבת בין הבתים ומחכה לנכד החדש ב"ה זה מרגש מאוד.

אם יכולת לארח עכשיו את מי היית מארחת?
את ההורים שלי את סבא שלי שיחיה בטוב ב"ה והאחים שלי ואת חברים שלנו , תמיד היינו מארחים אותם עד התקופה הזאת , תמיד אנחנו בחגים ביחד זה הכי כייף בעולם!

הטיפ שלך לחיים
אני אומרת בהרצאות תמיד להסתכל על חצי הכוס המלאה וגם החצי הריק הוא מלא באוויר אז בעצם אין מושג של ריק!
בלי האוויר אנחנו לא חיים אז בעצם הכל תלוי בגישה איך אנחנו מסתכלים על הדברים .

המתכון המנצח שלך לאירוח של מתכון קובה סלק 

1 קג סולת
כף מלח
4 כפות שמן.
בין 3 ל 4 כוסות מים חד פעמי
ללוש היטב ,הבצק צריך להיות רך ונעים לכסות עם שקית ניילון בערך חצי שעה

הבשר:
1 קג בשר טחון
לטגן במחבת ותוך כדי למעוך עם מזלג, עד שמחליף צבע .
לקצוץ פטרוזליה ובצל.. להוסיף ולהמשיך למעוך. להוסיף מלח, חצי כפית בהרט, חצי כפית כמון, קצת קארי.( מוסיף טעם מהמם, אימצתי את הקארי לבשר).
כאשר הבשר כבר מוכן מפורר וצבעו הפך חום. להניח בקערה עד שיתקרר.

המרק:
לגרד 3 סלק בינונים יפים ואדומים.
להוסיף לסיר 3/4 מים.
3 שיני שום חצויות .
3 כפות רסק.
מלח לפי הטעם.
חצי כפית( מלח לימון לא חובה)
חצי כפית כמון.
כפית של פפריקה.
3 כפות סוכר.
להרתיח על אש גבוהה.
לטעום כמובן אם משהו חסר, להוסיף.
להרתיח… בערך 20 דק ולהנמיך את האש.

להתחיל לגלגל את הקובה.
לקחת חתיכה לפתוח על כף היד כמה שיותר דק .
להכניס בשר לסגור להדק.. ולזרוק לסיר…
בהצלחה ובתאבון!

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים