IMG-20201101-WA0037

פותחים חורף עם מרק לוהט: גריסי פנינה של ליאורה מן

עונת המרקים כבר כאן

כשהיינו ילדים, המאכל הראשון שהתקשר אסוציאטיבית לחורף, היה כמובן קרמבו. מאז הספקנו להתבגר ולהבין שאין דבר שהולך טוב יותר עם חורף מאשר מרק מהביל. בין אם זה מרק עוף שמוגש כתרופת סבתא להקלה על שפעת ועד מרק מיסו מתוחכם, עונת המרקים היא בחורף.

עבור רבים, מרקים הם זכרונות ילדות, עם טעמים נאיביים של עולם מושלם. עבור אחרים, מרקים הם חוויות רחוקות, עם טעמים ממסעות בתבל, טעמים מופלאים של תבלינים מסתוריים. אבל עבור כולם, צלחת מרק חמה ומנחמת יכולה להפוך יום קודר ליום שמח ולהפיח רוח חיים חדשה.

לכבוד ימי החורף שבאו לביקור קצר, ליקטנו עבורכם מספר מתכוני מרקים מעולים מהשפים המובילים.

מרק גריסי פנינה וציר עוף של השף אלי מנחם, מסעדת רודריגז, ירושלים

מצרכים (לסיר ביתי גדול 6/8 מנות):

· 3 כפות שמן
· 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
· 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
· 2 תפו"א חתוכים לקוביות
· 2 שיני שום פרוסים
· 1 כפית שמיר קצוץ
· 3 גבעולי סלרי
· חופן פטרוזיליה קצוצה
· חופן כוסברה קצוצה
· חופן בצל ירוק קצוץ
· 300 גרם גריסי פנינה
· 6 כרעיים עוף טרי
· קורט צילי גרוס
· 1 כפית שטוחה כורכום
· 1 כף מלח
· קורט כמון
· רבע כפית פלפל שחור טחון
· 3 ליטר ציר עוף

 

אופן הכנת הציר :

צורבים בסיר עם מעט שמן את הבצל, גזר וסלרי חתוך גס, מוסיפים את הכרעיים וצורבים עוד מעט. מוסיפים מים, 2 פלפל אנגלי, 2 עלי דפנה מרתיחים 5 דקות. מנמיכים את הלהבה למינימום למשך שעה מסננים במסננת דקה שומרים את הנוזל למרק ואת העוף להגשה.

אופן הכנת המרק:

צורבים בסיר עם שמן את קוביות הבצל הסלרי והגזר מוסיפים את הגריסים והכורכום מערבבים יחד מעט מוסיפים את ציר העוף וקוביות התפוא מבשלים ברתיחה 10 דקות מוסיפים את המלח והתבלים מבשלים על להבה נמוכה במשך שעה מוסיפים את עישבי התיבול הקצוצים מגישים בקערה ומפרקים מהעוף של הציר את בשר העוף למרק ומקשטים בבצל ירוק קצוץ.

בתיאבון!

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים