Img 1996 682x1024

מתכונים מושלמים לימים קרים

לכבוד ימי החורף והשלג הקצר שבא לבקר, ביקשנו מתכונים מרשת סולתם, הרשת שהכלים שלה מפארים כל מטבח בישראל, הרשת עם קולקציית הסירים והכלים הכי אופנתית וטרנדית, אז קדימה למטבח // מתכונים

כשהיינו ילדים, המאכל הראשון שהתקשר אסוציאטיבית לחורף, היה כמובן קרמבו. מאז הספקנו להתבגר ולהבין שאין דבר שהולך טוב יותר עם חורף מאשר מרק מהביל. בין אם זה מרק עוף שמוגש כתרופת סבתא להקלה על שפעת ועד מרק מיסו מתוחכם, עונת המרקים היא בחורף.

עבור רבים, הבישולים החורפיים הם זכרונות ילדות, עם טעמים נאיביים של עולם מושלם. עבור אחרים, תבשילים  הם חוויות רחוקות, עם טעמים ממסעות בתבל, טעמים מופלאים של תבלינים מסתוריים. אבל עבור כולם, צלחת מרק חמה ומנחמת או מנת קדירה עסיסית  יכולה להפוך יום קודר ליום שמח ולהפיח רוח חיים חדשה.

לכבוד ימי החורף והשלג הקצר שבא לבקר, ביקשנו מתכונים מרשת סולתם, הרשת שהכלים שלה מפארים כל מטבח בישראל, הרשת עם קולקציית הסירים והכלים הכי אופנתית וטרנדית, אז קדימה למטבח.

 

קדירת בקר ושעועית לבנה רשימת חומרים ל-4 מנות:

Img 1779 682x1024
Img 1779 682×1024

1 קילו בשר צוואר עגל חתוך לקוביות בגודל  2X2 (אפשר לבקש מהקצב לנקות ולחתוך את הבשר)

4 יח׳ עצם מח

1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות

8 יח׳ שאלוטס

2 גזרים

3 שיני שום קלופות

2 יח׳ סלרי אמריקאי

2 יח׳ שומר

3 עגבניות קלופות

2 כוסות שעועית לבנה מושרית למשך הלילה

3 כפות שמן זית לטיגון

1 כף רסק עגבניות

1 כף פפריקה מתוקה

⅓ כפית פפריקה חריפה

מים עד כדי כיסוי

5 עלי דפנה

8 יח' פלפל אנגלי שלם

 

אופן ההכנה:

  1. משחימים את הבשר והעצמות בסיר עם שמן זית.
  2. לאחר השחמה מוציאים את הבשר ושומרים בצד
  3. באותו הסיר, מטגנים את הבצל כ- 2 דקות, מוסיפים את השאלוטס והגזר, מטגנים במשך כמה שניות. מוציאים מהסיר.
  4. מחזירים את הבשר לסיר, מחזירים את הירקות המושחמים.
  5. מוסיפים שום, שומר, סלרי, העגבניות ושעועית מושרית ומסוננת.
  6. מוסיפים רסק העגבניות, תבלינים והמים עד כדי ¾ גובה. מערבבים היטב.
  7. מבשלים בסיר לחץ לפי הוראות היצרן.
  8. מתקנים תיבול לפי הצורך.

 

מרק עוף של בית רשימת חומרים ל-4 מנות:

8 יח׳ כנפי עוף

6 יח׳ גרונות עוף

2 כפות שמן זית

1 בצל מקולף וחתוך לרצועות

1 כרישה קטנה חתוכה לפרוסות

2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות אןו למקלות דקים

2 יח׳ שורש סלרי ו/או פטרוזיליה חתוך לפרוסות

2 ענפי סלרי קצוצים

4 שיני שום

3 גבעולי שמיר

3 גבעולי פטרוזיליה

1 חתיכת דלעת בשלמותה

2 יח׳ קישואים חתוכים לפרוסות עבות

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים סיר עם כף שמן, מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפלים ומשחימים מכל הצדדים.

מוציאים את נתחי העוף מהסיר ושמים בצד.

לאותו סיר מוסיפים כף שמן ומזהיבים בו בצל, כרישה, סלרי, שורש וגזר.

מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את חתיכת הדלעת והקישואים, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.

מתקנים תיבול.

 

פיצה בסיסית רשימת חומרים ל-4 פיצות אישיות (בקוטר צלחת עיקרית כ-30 ס"מ)

Img 1768 682x1024
Img 1768 682×1024

לבצק:

500 גרם קמח לפיצה

1 כף מלח

2 כפות סוכר

1 שקית שמרים יבשים (10 גרם)

1/3 כוס מים

1 ו-1/4 כוסות מים פושרים

1/3 כוס שמן זית

לרוטב עגבניות:

3 כפות שמן זית

3 שיני שום פרוסות

1 וחצי כוסות עגבניות מרוסקות

2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות

1 כף סוכר

מלח לפי הטעם

לציפוי:

½ קילו מוצרלה מגוררת

אם רוצים אפשר לשלב גם עם כדורי מוצרלה רכה.

עליי אורגנו

עליי בזיליקום

מעט שמן זית

אופן ההכנה:

לבצק:  בקערת מיקסר גדולה לשים את כל החומרים במשך כ-20 דקות במהירות נמוכה לבצק רך ואחיד.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים דקה נוספת.

מכסים ומתפיחים במקרר במהלך הלילה. אם אין זמן, מתפיחים בטמפרטורת החדש למשך כשעתיים, לא פחות.

לרוטב: מחממים במחבת שמן זית ומזהיבים את קוביות הבצל ופרוסות השום.

מוסיפים את העגבניות והסוכר, מתבלים במלח ומבשלים כ-7 דקות על אש נמוכה.

מעבירים את הרוטב למעבד מזון וטוחנים לרוטב חלק.

הרכבת הפיצה: מחלקים את הפיצה לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק ועגול.

מניחים כל עיגול על תבנית פיצה ייעודית, מורחים כמות נדיבה של רוטב עגבניות, מסדרים תערובת של מוצרלה יבשה ופיסות מוצרלה רכה.

מתבלים במעט שמן זית ועליי אורגנו.

מחממים בתנור בחום הגבוה ביותר (250-300 מעלות) אבן שמוט או משטח פאסט אנד קראסט.

אופים כ-15 דקות על האבן או המשטח עד ששולי הבצק משחימים.

מוציאים מהתנור ומפזרים עליי בזיליקום.

 

 

לחם לבן פשוט רשימת חומרים לכיכר אחת גדולה:

Img 1883 682x1024
Img 1883 682×1024

1 קילו קמח ללחם

2 כפות שמרים יבשים

6 כפות שמן זית

1 3 כפות סוכר

4 כפיות שטוחות מלח

2 ו- 1/2כוסות מים פושרים (600 מ"ל)

אפשר להוסיף 2/3 כוס אגוזים קלויים או גרעיני חמנייה/דלעת קלויים

אופן ההכנה:

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, מלח, סוכר ושמן. מוסיפים מים בהדרגה ותוך כדי לישה. ולשים במהירות בינונית כ-6 דקות עד לקבלת בצק רך.
  2. משמנים את הבצק מכל צדדיו ומניחים בקערה, עוטפים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים במשך  כשעה וחצי.
  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מעצבים לכיכר אובלית ומצפים בקמח את כל חלקי הבצק.
  4. מניחים בסיר רוסטר אובלי משומן, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת נפח כ- 40 דקות.
  5. בעזרת סכין חדה ומושחזת מבצעים בין שניים לשלושה חתכים על פני הבצק לקישוט.
  6. מחממים תנור ל 200 מעלות, מניחים בתחתית התנור כלי חסין אש עם מים רותחים.
  7. אופים את הלחם במשך  כ 45 דקות עד הזהבה, מצננים מעט לפני הפריסה.

 

 

 

 

 

צילום גל בן זאב

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים