339281387_168073162456653_1195134270078801728_n

סיימת לנקות? קדימה לבישולים…

ההכנות לפסח אף פעם לא נגמרות עד שהשמש השוקעת מכריזה על כניסתו של חג החירות. גם אם חשבת שסיימת לנקות, הבישולים מחכים. זה הזמן להתחיל! רשת סולתם עם המתכונים שאיתם תקטפי צרור של מחמאות...

ההכנות לפסח אף פעם לא נגמרות עד שהשמש השוקעת מכריזה על כניסתו של חג החירות. גם אם חשבת שסיימת לנקות, הבישולים מחכים. זה הזמן להתחיל! רשת סולתם עם המתכונים שאיתם תקטפי צרור של מחמאות…

צילום: גל בן זאב

אורז צבעוני\ רותם ניצן

מתכון ל-6 מנות

מצרכים:

כוס אורז לבן

חצי כוס אורז צבעוני מלא, אדום ושחור

3 גזרים בינוניים

3 בצלים לבנים בינונים

שמן זית

כף מלח אטלנטי

כפית צ׳ילי גרוס

כפית סוכר לבן

אופן ההכנה:

מחממים מעט שמן זית בסיר, מוסיפים את האורז הלבן מטגנים מעט, מוסיפים כוס ושלושת רבעי מים רותחים, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים 16 דק׳ בדיוק. מורידים מהאש.

בסיר נפרד מניחים את האורז הצבעוני ומכסים בשתי כוסות מים, מרתיחים ומבשלים על חום בינוני כ40 דק׳ עד שהאורז מתרכך. במידת הצורך מוסיפים עוד מים במהלך הבישול. מורידים מהאש ומעבירים למסננת.

חותכים גזרים ובצל לקוביות קטנות ומטגנים בשמן זית 15-20 דק' על להתרככות.

מוסיפים מלח, סוכר וצ׳ילי ומטגנים 5 דק׳ נוספות.

מאחדים בין האורז הלבן, האורז הצבעוני והירקות. 

צילום: גל בן זאב

מתכון שוק אוסובוקו טלה \ רותם ניצן

מצרכים:

5  יחידות אוסובוקו טלה

15  שיני שום

מלח

פלפל שחור גרוס

שמן זית

2 בצלים חתוכים גס

2 גזרים חתוכים גס

שורש סלרי פרוס בעובי 1 ס"מ

2  ענפי מרווה

2  כפות דבש

2  כפות רוטב סויה

חצי בקבוק יין אדום

4 עלי דפנה

1 פלפל צ'ילי יבש

אופן ההכנה:

  1. מכניסים 3 שיני שום לכל נתח אוסובוקו ומתבלים במלח ופלפל.
  2. מחממים שמן זית בסיר על אש גדולה וצורבים את נתחי האוסובוקו מכל הצדדים.
  3. מחממים שמן זית בסיר נפרד רחב, מוסיפים את הירקות ומשחימים מעט עד שמתחילים להתרכך. מוסיפים מרווה, דבש וסויה ומבשלים 4 דק׳. מוסיפים את הבשר והיין ומצמצמים את הנוזלים למחצית הכמות. מוסיפים פלפל, עלי דפנה, פלפל צ'ילי יבש. מכסים במים בדיוק עד כיסוי האוסבוקו ולא יותר, מרתיחים, מקטינים את האש וסוגרים היטב.
  4. מבשלים כ־3 שעות עד שהבשר רך ונימוח.
צילום: גל בן זאב
שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים