6ddc988a 5cde 4335 B37c 33704b57b312

מתכונן מתוק שאפשר להניח בכלי ולשלוח מנות

פורים מתקרב, ואנחנו עסוקות בלהכין משלוחי מנות שווים ומעניינים, הצעת הגשה למשלוח מנות, פאי תפוחים בכלי של סולתם, גם טעים וגם מתנה
מתכון לתבנית פאי קוטר 20
כוס ורבע קמח כוסמין/לבן
35 גרם שקדים טחונים
(אפשר בנוסף רבע כוס שקדים/אגוזים קצוצים דק בשביל הקראנץ')
35 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
(לגרסה פרווה ניתן להשתמש במחמאה)
לשים את החומרים בקערה או בעזרת וו גיטרה במיקסר עד שמתקבל בצק פירורים
מוסיפים קורט מלח וביצה s אחת, מעט תמצית וניל ומערבבים מוסיפים 2 כפות חלב/מים ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד ורך
אם הבצק עדיין לא מספיק מגובש אפשר להוסיף עוד ממש מעט מים להיזהר לא להוסיף הרבה כי הבצק יהיה דביק ולא טוב לעבודה.
מכניסים למקרר לחצי שעה 40 דקות(בצק פריך אוהב קורררר)
למלית הפאי:
3 תפוחים אדומים
3 תפוחים ירוקים
כוס סוכר חום
מיץ לימון
קינמון
בסיר קטן עם (תחתית עבה שלא יישרף) מחממים שמן עם סוכר חום כף גדושה קינמון ושתי כפות מיץ לימון מוסיפים רבע כוס מים ומחממים עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ
את התפוחים חותכים באמצע  ואחר כך פורסים כל חצי תפוח לחצי עיגול דקים
על נייר אפייה מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ ומיישרים בתוך תבנית פאי מוזגים מעט מהסירופ שיכסה את התחתית ומסדרים את התפוחים במעגל פעם אדום ופעם ירוק כאשר במעגל שנשאר במרכז הפאי משתמשים בחצאי העיגולים שנשארו ומניחים מעגל בתוך מעגל עד שנוצר מעין שושנה שופכים מעל הכל את הסירופ שיכסה היטב את התפוחים.
אופים בחום של 170 מעלות חצי שעה-40 דקות הפאי מוכן כשהבצק זהוב והתפוחים ספגו את כל הקרמל
שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים