IMG-20201019-WA0002

מתכון של המבורגר שיגרום לכם (ולשכנים) להזיל ריר!

ביקשתם את המתכון להמבורגר שלי, אתם מקבלים! מתחילה בכמה טיפים, תעבדו לפיהם ויצא לכם המבורגר מהסרטים!!!

דבר ראשון חשוב שהבשר יהיה טרי, כי הוא פשוט הכי טעים ואיכותי והטעם שלו משובח יותר כשהוא טרי, אם אין טרי, אז להקפיד שהבשר הטחון הקפוא שאתם קונים, לא יהיה עם תוספות של חלבון מן הצומח למיניהם כי זה פשוט לא😊
דבר שני, הבשר צריך להיות טחון בטחינה גסה! אם אתם קונים אצל הקצב, בקשו ממנו שיטחן פעם אחת בלבד והמלצה שלי, להגיד לו לטחון לכם את הבשר ביחד כבר עם השומן!
אני שמה 80% בשר ו20% שומן (זה נתון לשינוי לטעמכם האישי.)
לטעמי, חשוב מאוד להוסיף לבשר של ההמבורגר שומן, הוא תורם לטעם החמאתי ולמרקם המשגע של ההמבורגר.

גבינה טבעונית


דבר שלישי, את העיסה של ההמבורגר לערבב כמה שפחות! ככל שמערבבים יותר, נפתח החלבון של הבשר וההמבורגר יהפך לדביק יותר, דחוס, לא לעיס וקשה. המבורגר טוב, צריך להיות יציב כדי להפוך אותו על הפלנצ'ה ורך כדי להתפרק בפה! לכן, ערבבו בעדינות רק בשביל לפזר את התבלינים באופן שווה על כל הבשר.
גם כשאתם מכדררים את הקציצה, כמה שפחות התעסקות (זאת נגיד פחות פעילות לעשות ביחד עם הילדים😉)
מבטיחה שזו המלצה אחרונה ואני רושמת את המתכון!

המבורגר במשקל של 200 גרם נצלה רק שתי דקות על הגריל כדי לקבל צריבה יפה ואת מידת העשיה הכי מומלצת מבחינתי להמבורגר שהיא מדיום.
כדי לבדוק את זה, אפשר ללחוץ על ההמבורגר עם המלקחיים בעדינות וככל שהוא יותר קשה במרכז כך מידת העשייה גבוהה יותר. וברור שמדובר בענין של טעם, אבל אני בהחלט ממליצה לא לייבש את הבשר ולהסתפק במידת מדיום, במיוחד אם הבשר טרי! טוב?!
וממש לפני שמתחילים, חשוב מאוד מאוד שהפלנצ'ה שלכם תהיה לוהטת לפני שהיא מקבלת את ההמבורגר לצלייה.

מתכון להמבורגר / מיכל שווץ
כמות סועדים 6-8

ללחמניות ההמבורגר:
חצי קילו קמח לבן
כף גדושה שמרים
חצי כוס סוכר
כפית מלאה מלח
חצי כוס שמן
כוס וחצי מים חמימים בהדרגה

אופן הכנת הלחמניות:
בקערת המיקסר בתחתית להניח את המלח, מעליו את הקמח, השמרים, הסוכר והשמן, לערבב קלות ולהתחיל להוסיף בהדרגה מים, עד שהבצק רך ונפרד מדפנות הקערה וללוש אותן כ15-20 דקות.
לישה ארוכה יותר תורמת לבצק רך ואוורירי יותר! לא לוותר על שלב הלישה.
לאחר הלישה לכסות את הקערה בניילון נצמד ומגבת ולהניח להתפחה במקום חמים לנשך שעה עד להכפלת הנפח.

לאחר ההתפחה ליצור כדורים במשקל של 100 גרם כל אחד ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה, לכסות ולהתפיח את הכדורים במשך חצי שעה, לאחר חצי שעה להדליק את התנור על תכנית טורבו ב180°
למרוח ביצה על הלחמניות, לבזוק שומשום ולהכניס לתנור, לאפות במשך 25-30 דקות עד להזהבה.
להוציא את הלחמניות מהתנור ולעבור להכנת התוספות.

תוספות אופצינליות:
חסה, עגבניה, בצל, מלפפון חמוץ.
טופינגים שמשדרגים כל ביס:
בצל מטוגן, פטריות מוקפצות, אנטריקוט דק דק מוקפץ, פלפל חלפיניו מטוגן, שבבי בצל מקומחים ומטוגנים, פרוסת חזה אווז, ביצת עין וכל מה שבאלכם!

יש את הממרחים הרגילים שכל אחד יכול לשים וזה מיונז, ברביקיו, קטשופ, רוטב שום ויש רוטב שאני אתן לכם את המתכון שלו ותעופו לחלל!

מתכון לרוטב להמבורגר שאי אפשר בלעדיו:
בקערה לערבב
3 כפות מיונז
כף רוטב ברביקיו
כף אבקת שום
חצי כפית בהרט
מלח ופלפל לפי הטעם
ערבוב טוב ולהניח בצד עד הרכבת הלחמניה.

הגענו לדבר העיקרי וזה ההמבורגר!
להכנת ההמבורגר:

קילו בשר צלעות (אונטריב מס' 2) טחון גס (80% בשר, 20% שומן!)
2 כפיות מלח
2 כפיות פלפל שחור טחון (או גרוס!)
לערבב בקערה כמה שפחות, זוכרים?!
ליצור קציצות במשקל של 200 גרם, אפשר גם פחות, לפי גודל הלחמניות שלכם וטעמכם האישי, כמובן ליצור קציצות קצת יותר גדולות מהלחמניה שיש לכם כי הבשר נוטה להתכווץ מעט בצלייה.
לצלות את ההמבורגר על להבה גבוהה כ 2 דקות מכל צד
להרכיב את הלחמניה כמו שאתם אוהבים, להכין צ'יפס או טבעות בצל, קולה קרה או בירה ואתם מסודרים😊
בהצלחה ואשמח שתספרו לי איך יצא..!

#בלוג #חגים #טיפול #לייףסטייל אוכל אוכל בריא אופנה אינסטגרם איפור אישה אסתי לאודר אפייה בגדים בישול בלוגרית בריאות גולברי הלבשה אישית המשביר המשביר לצרכן הרבלייף ווישוז חורף חנוכה טיפוח ילדים מאפה נאמן מבצע מייק אפ מתכון מתנות נעליים נשים סולתם סטייל ספורט ספר סקארה עוגה פורים פנאי קיץ קליניק קניות קריאה

#בלוג #חגים #טיפול #לייףסטייל אוכל אוכל בריא אופנה אינסטגרם איפור אישה אסתי לאודר אפייה בגדים בישול בלוגרית בריאות גולברי הלבשה אישית המשביר המשביר לצרכן הרבלייף ווישוז חורף חנוכה טיפוח ילדים מאפה נאמן מבצע מייק אפ מתכון מתנות נעליים נשים סולתם סטייל ספורט ספר סקארה עוגה פורים פנאי קיץ קליניק קניות קריאה

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים