מצרכים-
- 1 בצל בינוני
- 2 שיני שום
- 2 כפות שמן זית
- 2 כוסות פתיתים
- 1/2 כפית מלח דק
- 1/2 צנצנת רוטב פומדרו של קנור
- 2 כוסות מים רותחים
- 5 שוקי עוף עם עור בינוניים
- 5 כפות שמן זית
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה-
- קולפים וקוצצים דק את הבצל ופורסים דק את שיני השום.
- בסיר המתאים גם לאפייה בתנור מחממים שמן זית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום ומטגנים כ- 5 דקות.
- מוסיפים את הפתיתים והמלח ומטגנים כשתי דקות, עד שהפתיתים משחימים מעט.
- מוסיפים את רוטב הפומודורו ומים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומסירים מהאש. לאחר מכן ממתינים 5 דקות ולא פותחים את הסיר.
- מחממים תנור ל180 מעלות.
- מתבלים את העוף בשמן זית, מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.
- מניחים את חתיכות העוף על הפתיתים המוכנים בסיר. מכסים במכסה ואופים בתנור החם 45 דקות.
- מסירים את המכסה בזהירות, מעלים את חום התנור ל200 מעלות ואופים עוד 10 דקות או עד שהעוף משחים.