ארוחה בסיר אחד- עוף בתנור עם פתיתים ברוטב פומדורו

מתכון לכבוד שבת: עוף בתנור עם פתיתים ברוטב פומודורו

ארוחה בסיר אחר, לקראת שבת מתכון של עוף ופתיתים

מצרכים-

  • 1 בצל בינוני
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כוסות פתיתים
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/2 צנצנת רוטב פומדרו של קנור
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 5 שוקי עוף עם עור בינוניים
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה-

  1. קולפים וקוצצים דק את הבצל ופורסים דק את שיני השום.
  2. בסיר המתאים גם לאפייה בתנור מחממים שמן זית.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום ומטגנים כ- 5 דקות.
  4. מוסיפים את הפתיתים והמלח ומטגנים כשתי דקות, עד שהפתיתים משחימים מעט.
  5. מוסיפים את רוטב הפומודורו ומים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומסירים מהאש. לאחר מכן ממתינים 5 דקות ולא פותחים את הסיר.
  6. מחממים תנור ל180 מעלות.
  7. מתבלים את העוף בשמן זית, מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.
  8. מניחים את חתיכות העוף על הפתיתים המוכנים בסיר. מכסים במכסה ואופים בתנור החם 45 דקות.
  9. מסירים את המכסה בזהירות, מעלים את חום התנור ל200 מעלות ואופים עוד 10 דקות או עד שהעוף משחים.
שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים