Potato Soup 2152265 1920

חורף לוהט: עונת המרקים כבר כאן.

מרק הוא שם אחד לעולם רחב מיני ים של טעמים, צבעים ומרקמים. ניתן להכין אותו בוריאציות בשרית\ פרווה ואפילו חלבית. ועל דבר אחד כולנו נסכים -בימים קרים וגשומים אין דבר מנחם יותר מלהכנס לבית ולהריח סיר מרק שמתבשל לו על הכריים.

כשהיינו ילדים, המאכל הראשון שהתקשר אסוציאטיבית לחורף, היה כמובן קרמבו. מאז הספקנו להתבגר
ולהבין שאין דבר שהולך טוב יותר עם חורף מאשר מרק מהביל. בין אם זה מרק עוף שמוגש כתרופת סבתא
להקלה על שפעת ועד מרק מיסו מתוחכם, עונת המרקים היא בחורף.
עבור רבים, מרקים הם זכרונות ילדות, עם טעמים נאיביים של עולם מושלם. עבור אחרים, מרקים הם חוויות
רחוקות, עם טעמים ממסעות בתבל, טעמים מופלאים של תבלינים מסתוריים. אבל עבור כולם, צלחת מרק
חמה ומנחמת יכולה להפוך יום קודר ליום שמח ולהפיח רוח חיים חדשה.
לכבוד ימי החורף שבאו לביקור קצר, ליקטנו עבורכם מספר מתכוני מרקים מעולים מהשפים המובילים של
המסעדות הכשרות למהדרין בארץ.

הבאנו לפניכם שתי וריאציות מדהימות למרק עוף.


מרק גריסי פנינה וציר עוף של השף אלי מנחם, מסעדת רודריגז, ירושלים.      

מרק גריסי פנינה וציר עוף רודריגז
מרק גריסי פנינה וציר עוף רודריגז צילום: יח"צ רודריגז.

           
מצרכים (לסיר ביתי גדול 6/8 מנות):
3 כפות שמן
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 תפו"א חתוכים לקוביות
2 שיני שום פרוסים
1 כפית שמיר קצוץ
3 גבעולי סלרי
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
חופן בצל ירוק קצוץ
300 גרם גריסי פנינה
6 כרעיים עוף טרי
קורט צילי גרוס
1 כפית שטוחה כורכום
1 כף מלח
קורט כמון רבע כפית פלפל שחור טחון        
3 ליטר ציר עוף

אופן הכנת הציר :
צורבים בסיר עם מעט שמן את הבצל, גזר וסלרי חתוך גס, מוסיפים את הכרעיים וצורבים עוד מעט.
מוסיפים מים, 2 פלפל אנגלי, 2 עלי דפנה מרתיחים 5 דקות. מנמיכים את הלהבה למינימום למשך שעה
מסננים במסננת דקה שומרים את הנוזל למרק ואת העוף להגשה.                                      
אופן הכנת המרק:
צורבים בסיר עם שמן את קוביות הבצל הסלרי והגזר מוסיפים את הגריסים והכורכום מערבבים יחד מעט
מוסיפים את ציר העוף וקוביות התפוא מבשלים ברתיחה 10 דקות מוסיפים את המלח והתבלים מבשלים
על להבה נמוכה במשך שעה מוסיפים את עישבי התיבול הקצוצים מגישים בקערה ומפרקים מהעוף של
הציר את בשר העוף למרק ומקשטים בבצל ירוק קצוץ.

מרק עוף של בית

Img 1779 682x1024
מרק עוף בסיר סולתם. צילום: גל בן זאב.

רשימת חומרים ל-4 מנות:
8 יח׳ כנפי עוף
6 יח׳ גרונות עוף
2 כפות שמן זית
1 בצל מקולף וחתוך לרצועות
1 כרישה קטנה חתוכה לפרוסות
2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות אןו למקלות דקים
2 יח׳ שורש סלרי ו/או פטרוזיליה חתוך לפרוסות
2 ענפי סלרי קצוצים
4 שיני שום
3 גבעולי שמיר
3 גבעולי פטרוזיליה 1 חתיכת דלעת בשלמותה
2 יח׳ קישואים חתוכים לפרוסות עבות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם


אופן ההכנה:
מחממים סיר עם כף שמן, מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפלים ומשחימים מכל הצדדים.
מוציאים את נתחי העוף מהסיר ושמים בצד.
לאותו סיר מוסיפים כף שמן ומזהיבים בו בצל, כרישה, סלרי, שורש וגזר.
מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את חתיכת הדלעת והקישואים, יוצקים מים עד כדי כיסוי,
מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ-45 דקות.
מתקנים תיבול.

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים