הרגלים בריאים לשנת לימודים מוצלחת צילום שליס בעמ

חוזרים לבית הספר עם לאנץ' טיים: איזה הרגלים נקנה לילדים לשנת לימודים מוצלחת

שנת הלימודים בפתח וכולנו מקווים ומייחלים שתהיה שנה "רגילה". שהילדים "סתם" יתלבשו בבוקר ו"סתם" ילכו לבית הספר. אנו כבר תקופה ארוכה כל כך של אי ודאות, אי  בהירות, וכולנו צמאים לשגרה. שינה לא מספקת, אכילה לא מסודרת, פעילות גופנית לא סדירה, כל אלה יכולים לפגוע לנו בבריאות. תחילת שנת הלימודים זו הזדמנות לאסוף את הרסיסים, להשיב ולאמץ הרגלים חדשים לשגרה היומית

לאחר תקופה ארוכה של חוסר ודאות, שנת הלימודים שנפתחת היא זמן מצוין לחזור לתלם ולאמץ מספר הרגלים בשגרת הלימודים היומיומיתומה נמרח בכריך היומי לבית הספר? כמה הצעות קלות הכנה לפניכם // רחלי קורנברג, דיאטנית קלינית, תזונאית הבית של חברת לאנץ' טיים

שנת הלימודים בפתח וכולנו מקווים ומייחלים שתהיה שנה "רגילה". שהילדים "סתם" יתלבשו בבוקר ו"סתם" ילכו לבית הספר. אנו כבר תקופה ארוכה כל כך של אי ודאות, אי  בהירות, וכולנו צמאים לשגרה. שינה לא מספקת, אכילה לא מסודרת, פעילות גופנית לא סדירה, כל אלה יכולים לפגוע לנו בבריאות. תחילת שנת הלימודים זו הזדמנות לאסוף את הרסיסים, להשיב ולאמץ הרגלים חדשים לשגרה היומית.

אז מהם חמשת ההרגלים שכדאי לאמץ בשנת הלימודים?

כלל 1 – אכילה לפני יציאה למסגרות: זה יכול להיות פרי או ירק, דייסת קוואקר, יוגורט עם גרנולה או פרוסה עם ממרח, אבל הקפידו שהילדים יאכלו לפני היציאה מהבית.

כלל 2 – בוקר של כי"ף: הכינו קופסת אוכל לפני כלל האצבע כי"ףכריך, ירק ופרי. הכריך הוא תזכורת למנת פחמימה אך ניתן גם להגיש מנת פחמימה (רצוי מלאה) שהיא לא לחם, בשילוב חלבון. וכמובן, כל יום להגיש מנת ירק ומנת פרי. כריך עם ממרח מתוק כדאי להגביל ל– 1-2 פעמים בשבוע מקסימום

כלל 3 – שלחו עם הילדים מים לבית הספר: לא מיץ, שוקו, מים עם תרכיז. מים בלבד, ורצוי בבקבוק גדול. אפשר להוסיף למים כמה עלי נענע למי שאוהב.

כלל 4 – תכנון מראש: הכינו עם הילדים תפריט שבועי לבית הספר. הכנת תפריט מראש תאפשר גיוון וגם פחות זמן חיכוכים בבוקר.

כלל 5 – ללא ממתקים: שימו לב, לא מומלץ לשלב בתפריט דגני בוקר מסוכרים, חטיפי בריאות, מעדנים ממותקים ושאר דברי מתיקה.

לפניכם כמה רעיונות לממרחים מקוריים, טעימים ובריאים, אשר יכולים להשתלב בקלות בתפריט הכריכים השבועי לבית הספר

כריך עם ממרח עדשים כתומות

מבשלים כוס עדשים ב-3 כוסות מים רותחים כ-20 דקות עד שהעדשים מתרככות והמים נספגים. מסננים משאריות מיםמוסיפים כף טחינה גולמית, שן שום, 3 כפות שמן זית, חצי לימון סחוט, מלח ופלפל לפי הטעם, וטוחנים במגימיקס. אפשר גם להוסיף כמון ופטרוזיליה, והממרח גם עובד נהדר עם שעועית לבנה!

כריך עם ממרח פסטו

טוחנים במגימיקס: 2 כוסות עלי בזיליקום (ללא גבעולים), 3 כפות קשיו/אגוזי מלך, 3 כפות שמן זית, קורט מלח. מומלץ לשלב בכריך עם גבינה צפתית.

כריך עם סלט טונה עם ביצה קשה

מערבבים קופסת טונה במים + חצי כפית מיונז+ כפית שמן זית+ ביצה קשה מעוכה במזלג. אפשר להוסיף גם מלפפון חמוץ חתוך למי שאוהב.

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים