Moroccan,Hanukkah,Donuts.,Jewish,Holiday,Hanukkah,Concept,And,Background

חובה לנסות בחג, ספינג' מרוקאי

חנוכה הוא רק התירוץ: חג המטוגנים כבר פה, וזה הזמן להכין ספינג' חם ומתוק שיעשה לכם חג שמח! קבלו את המתכון הכי קל למטוגנת המרוקאית החביבה עלינו

חנוכה כאן, וזה הזמן להפסיק לספור קלוריות ולהתחיל ללקק את האצבעות, עם סופגניות, לביבות ושלל מטוגנים אחרים. אז גם אם אתן לא מרוקאים, זה הזמן להכין ספינג' שימתיק לכם את הדלקת הנרות הערב.

לספינג'ים שווים במיוחד – אל תפספסו את הטיפים בסוף הכתבה.

מתכון לספינג'

מרכיבים

קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
כף מלח
3 וחצי כוסות מים
שלוק ערק

לקישוט:
סוכר/ אבקת סוכר/ סוכר וקינמון/ מי סוכר

אופן ההכנה

1. מערבבים את הקמח עם השמרים בקערה גדולה. חשוב להטמיע את השמרים בקמח, על מנת שלא יהרסו.

2. מוסיפים מלח, סוכר מים וערק ולשים. העיסה יוצאת דביקה מאוד, לא להיבהל מזה.

3. מכסים ונותנים לבצק לתפוח כחצי שעה. בנתיים מחממים 1-2 ליטר של שמן בסיר, לטיגון חצי עמוק.

4. בידיים רטובות, לוקחים חתיכה מהבצק, ותוך כדי שמניחים אותו בשמן, עושים בו חור עם האצבע.

. כשהספינג'ים משחימים בצד אחד, הופכים אותם לצד השני, וכשהם שחומים משני הצדדים, מוציאים אותם מהשמן לנייר סופג, באמצעות כף מחוררת או מלקחיים.

6. מיד לאחר ספיגה קלה של השמן על הנייר סופג – מכניסים את הספינג'ים לקערת סוכר לציפוי, וזוללים!

טיפים

שימו בתוך השמן חתיכת גזר, זה שומר על השמן שלא ישרף ולא משנה את הטעם של הספינג'ים בכלל.

אל תוותרו על הערק! האלכוהול מתנדף בטיגון, והערק לא מורגש בטעם. התפקיד שלו הוא לדאוג שהספינג'ים לא יספחו יותר מידי שמן.

תכינו לכם קערת מים, ותטבלו בה את הידיים בין ספינג' לספינג' כשאתם מטגנים, ככה הבצק לא ידבק אליכם.

אל תשימו יותר מידי ספינג'ים בסיר בו זמנית, זה יקרר את השמן ויגרום לספינג'ים להיות שומניים.

להכנת מי סוכר – ממיסים כמות שווה של מים וסוכר (למשל: חצי כוס סוכר על חצי כוס מים), ושופכים על הספינג'ים מי סוכר בעודם חמים.

שיהיה חג חנוכה שמח ומתוק!

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים