שוב חנוכה ושוב סופגנייה. ללכת על גדולה או להסתפק בקטנה? עם שוקולד או עם ריבה? ומה אפשר לאכול בפער הקלורי שביניהן? בחרנו להסתפק בהמחשה:
שמן, אבל פחות: טיפים לצמצום נזקי השמן בטיגון סופגניות
-
טגנו בשמן איכותי, רצוי כזה המועשר בוויטמין E.
-
בתחילת הטיגון הכניסו לשמן חתיכת גזר טרי והחליפו אותה במהלך הטיגון. הגזר עשיר בבטא קרוטן ובקרטנואידים נוספים המסייעים בהאטת קצב התחמצנות השמן.
-
השתמשו בסיר נירוסטה: מחקרים מצאו כי בניגוד למתכות אחרות בסיר נירוסטה יש פחות תהליכי חמצון שכן החומר אינו יוצר ריאקציה עם המזון.
-
הוסיפו לשמן תמצית זרעי ענבים להפחתת החמצון.
-
כדי להרוויח סופגנייה פחות שמנה טגנו אותה לזמן קצר מאוד והעבירו את הבצק התפוח לאפייה בתנור על גבי רשת.
-
טגנו בשמן חם. בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס השמן ייספג פחות.