Tasty,Donuts,With,Jam,On,Wooden,Background,-,Hanukkah,Celebration

איזו סופגנייה תחסוך לכם מאות קלוריות – טיפים לצמצום נזקי השמן

דילמת חנוכה: גדולה או קטנה, עם שוקולד או ריבה וכמה קלוריות נוכל לחסוך אם נסתפק בסופגנייה צנועה יותר? ויש גם טיפים לצמצום נזקי השמן בטיגון

שוב חנוכה ושוב סופגנייה. ללכת על גדולה או להסתפק בקטנה? עם שוקולד או עם ריבה? ומה אפשר לאכול בפער הקלורי שביניהן? בחרנו להסתפק בהמחשה:

שמן, אבל פחות: טיפים לצמצום נזקי השמן בטיגון סופגניות
  1. ‭‬טגנו בשמן איכותי, רצוי כזה המועשר בוויטמין E.
  2. בתחילת הטיגון הכניסו לשמן חתיכת גזר טרי והחליפו אותה במהלך הטיגון. הגזר עשיר בבטא קרוטן ובקרטנואידים נוספים המסייעים בהאטת קצב התחמצנות השמן.
  3. השתמשו בסיר נירוסטה: מחקרים מצאו כי בניגוד למתכות אחרות בסיר נירוסטה יש פחות תהליכי חמצון שכן החומר אינו יוצר ריאקציה עם המזון.
  4. הוסיפו לשמן תמצית זרעי ענבים להפחתת החמצון.
  5. כדי להרוויח סופגנייה פחות שמנה טגנו אותה לזמן קצר מאוד והעבירו את הבצק התפוח לאפייה בתנור על גבי רשת.
  6. טגנו בשמן חם. בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס השמן ייספג פחות.
שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים