אורז-פרסי-חגיגי-של-סולתם-מתכו-מאיה-דרין-צילום-גל-בן-זאב-2-e1630583721617-3dzbpaowffk8nqlmm9pmoa

המתכונים הקייצים והשווים לקיץ

המעלות בחוץ גבוהות, אנשי הבית רעבים, אספנו לכם את המתכונים השווים מרשת סולתם,

תהפכו את המטבח למקום שמח עם מתכונים שיעשירו את המשפחתיות.

פילה דג עם קרם עגבניות שרי ופלפל אדום קונפי

רשימת חומרים ל-4 מנות:

4 יחידות פילה לברק חתוך לחצי לרוחב

שמן זית לפי הצורך

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לרוטב:

¼ קילו עגבניות שרי אדומות ומתוקות

2 שיני שום קלופות

¼ כוס שמן זית

2 כפות רסק עגבניות

1 כף רוטב אריסה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקונפי:

12 יחידות פלפלוני סוויט בייט אדומים

8 יחידות שיני שום קלופות

½ כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. לקונפי: בקלחת קטנה מבשלים את כל המרכיבים עד ששיני השום והפלפלונים מתרככים.
  2. לרוטב: מבשלים במחבת את כל הרכיבים, כשהעגבניות מבושלות טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון לקרם חלק מאוד. אם יש צורך, מסננים בעזרת מסננת.
  3. לקראת ההגשה צולחם את הדג: מחממים שמן זית בסוטאז׳, מניחים את פיסות הדג על הצד של העור, כך שהעור כלפי המחבת והבשר כלפי מעלה.
  4. מתבלים וצולים על להבה בינונית עד שצבע הבר מתחיל להשתנות ללבן אטום.
  5. מוציאים מן הסוטאז׳ ומניחים בצד.
  6. מוסיפים למחבת את קרם העגבניות, מביאים לסף רתיחה.
  7. הופכים את נתחי הדג פנימה כך שהבשר יהיה כלפי הרוטב ואילו העור הפריך כלפי מעלה.
  8. מפזרים בין פיסות הדג את קונפי הפלפלים ומגישים.

תאנים ממולאות מרציפן ברוטב חמאת רוזטה

נצלו את עונת התאנים!!!

רשימת חומרים ל-4 מנות:

12 תאנים בשלות ויפות

100 גרם מרציפן משובח

50 גרם חמאה

2 כפות גדושות סוכר דמררה

4 כפות סירופ רוזטה

גרידת ליים

חופן עליי נענע טריים

חופן פיסטוקים קלויים וקצוצים

אופן ההכנה:

  1. חותכים איקס על פני כל תאנה, במרכז האיקס מניחים תלולית מרציפן.
  2. מחממים במחבת את החמאה, הסוכר והרוזטה, מביאים לסף רתיחה.
  3. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את התאנים הממולאות.
  4. צולים את התאנים בתוך נוזל הרוטב.
  5. מסירים מעל האש, מפזרים מעל פיסטוק קצוץ, גרידת ליים ועליי נענע ומגישים מיד.
שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים