IMG-20201027-WA0061

בלתי אפשרי להתעלם ממנה

לפעמים בא לך מתוק ?

קבלי מתכון לפארי ברסט / מיכל שווץ

לבצק רבוך:
125 מ"ל ( 1/2 כוס + כפית) חלב
125 מ"ל ( 1/2 כוס + כפית) מים
100 גרם נטורינה העדפה אישית שלי לכל אפייה פרווה, יוצא פריך וללא שומן טראנס
15 גרם (1 כף גדושה) סוכרנ
5 גרם (1 כפית) מלח
150 גרם ( 1 כוס + כף) קמח
4 (200 גרם) ביצים בינוניות

למילוי:
250 מ"ל ריצ'
1/2 כוס ריצ' קפה / חלב סויה
3 כפות גדושות פודינג וניל

להקציף לקרם יציב.

מכינים בצק רבוך ואופים:

מביאים לרתיחה חלב, מים, נטורינה, סוכר ומלח בסיר ומבשלים עד שהסוכר והחמאה נמסים.

מסירים את הסיר מהכיריים ומוסיפים קמח בבת אחת. מערבבים בעזרת כף עץ עד שהתערובת מתגבשת לבצק. מחזירים את הסיר ללהבה בינונית ומבשלים חצי דקה-דקה תוך כדי בחישה מתמדת עד שנוצר בצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר.

מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ- 5 דקות במהירות נמוכה עד שהבצק מתקרר מעט ונעים למגע. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות. בסוף התהליך יוצרים שביל עמוק בתוך הבצק – אם הוא נסגר בתוך שנייה-שתיים, סימן שיש מספיק ביצים. אם לא, מוסיפים עוד רבע ביצה טרופה וממשיכים לערבל.

מחממים תנור ל- 250 מעלות במצב טורבו ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן צפוף בקוטר 15 מ"מ ומזלפים טבעות בקוטר 10 ס"מ על נייר האפייה. מפזרים שקדים פרוסים / אגוזי לוז קצוצים על הטבעות.

מעבירים את התבניות לתנור ומכבים אותו מייד. אחרי 15 דקות מפעילים אותו על 170 מעלות במצב טורבו ואופים 15-10 דקות עד לקבלת מאפים קלים וזהובים גם בחלק התחתון. אחרת אופים אותם עוד 5-3 דקות. במהלך האפייה פותחים את התנור פעמיים, בכל פעם לכמה שניות, כדי לאפשר לאדים לצאת. מצננים.

ממלאים, מרכיבים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים