lunch-2148346_1280-1

אוכל מנחם עם רוחות של מלחמה וחורף

בצל ימי לחימה ושריקת רוח סתווית הבית קורא לנו עכשיו יותר מתמיד. לקרוא ספר טוב, לבלות זמן איכות עם המשפחה ולהתנחם בצלחת מהבילה כזו שרק אמא יודעת ליצור. מספר רעיונות לאוכל מנחם עם מתכונים מנצחים.

קוסקוס ומרק-

קוסוקוס הוא מאכל של עדות מזרחיות רבות, לכל אחד יש את הוריאציה שלו למרכיבי המרק. מי עם עוף, מי עם תפוחי אדמה, מי עם פפריקה ומי עם כורכום בלבד. של איזו עדה שתבחרו תדעו שזו צלחת שווה במיוחד שמעניקה טעם של בית. היום קל להכין את הקוסקוס הרבה יותר מפעם כיון שיש כאלו בשקיות או אפשרות להכין במיקרוגל. כדאי לך לנסות.

קוסקוס משקית, יש להכין על פי ההוראות הכתובות.

מתכון למרק קוסקוס

מצרכים:

בצל גדול קלוף קצוץ גס

3 שיני שום קצוצות

2 תפו"א בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות

כ- 200 גר' דלעת\ בטטה\ דלורית קלופה, חתוכה לקוביות.

2 גזרים קלופים וחתוכים

2 גבעולי סלרי (להפריד את העלים, אותם מוסיפים בסוף הבישול)

2 כוסות גרגירי חומוס (אפשר קפוא או משימורים)

כליטר וחצי מים רותחים (שהסיר יהיה מלא עד ה 4\3 מהגובה)

4\1 צרור פטרוזיליה קצוץ

תבלינים:

כפית גדושה פפריקה מתוקה

חצי כפית כורכום

חצי כפית כמון (לא חובה),

כפית גדושה אבקת מרק,

כפית גדושה מלח,

קמצוץ פלפל שחור.

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עם רבע כוס שמן עד להזהבה, מוסיפים את השום, ממשיכים לטגן כדקה (יש להיזהר שהשום לא יישרף) ואז מוסיפים את שאר הירקות מלבד עלי הסלרי והפטרוזיליה.

מוסיפים את המים הרותחים, סוגרים את הסיר, מביאים לרתיחה. בינתיים מוסיפים את כל התבלינים. לאחר השהסיר רתח מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דק'. בודקים שהירקות כולם כבר התרככו יחסית, מוסיפים את עלי הפטרוזיליה והסלרי. מבשלים כ- 10 דקות נוספות עד שהירקות רכים לגמרי.

תבשיל עוף ותפו"א לצד אורז

כמה פשוט ככה טעים. עוף ששוחה ברוטב אדום, צהוב או באיזה צבע שיקרוץ לכם. מלוח, מתוק או חמוץ. ובואו נדבר רגע על התפו"א, עסיסיים, נימוחים ולוהטים מבפנים. ובקיצור צלחת שזועקת בית. לכאורה ארוחה קלאסית ורגילה אבל שימו לב שכשאתם חולמים על ארוחה חמה זו הצלחת שעולה לכם בדמיון. מה שאומר שיש בה הרבה מעבר לרגיל וקלאסי.

תבשיל עוף ותפו"א ברוטב עגבניות

מצרכים:

1 בצל גדול קצוץ

כפית סוכר

כף גדושה פפריקה מתוקה

כפית כורכום

מגש שוקי עוף\ כרעיים

2 עגבניות מגורדות

כף צ'ילי גרוס

כפית פלפל שחור

5 תפוחי אדמה

2.5 כוסות מים רותחים

כף מרק עוף

צרור כוסברה קצוץ

אופן ההכנה:

את הבצל מטגנים בסיר עם מעט שמן וכפית סוכר עד להשחמה.

מוסיפים לסיר פפריקה וכורכום ומסדרים את העוף. מטגנים קלות מכל צד. לאחר הטיגון מוסיפים לסיר את העגבניות, צ'ילי גרוס ופלפל שחור. פורסים את תפוחי האדמה ומסדרים בסיר.

בקערה מערבבים את כוסות המים הרותחים עם המרק עוף ואח"כ מוסיפים לסיר, מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה למשך שעה שלמה.

לקראת סוף הבישול, כאשר תפוחי האדמה כמעט רכים, מפזרים בסיר כוסברה קצוצה, מסירים את המכסה ומבשלים עוד כחצי שעה.

את האורז יש להכין על פי ההוראות הכתובות על השקית ולהגיש לצד התבשיל.

קציצות דגים-

קציצות דגים ידועות על רב גוניותם ועל שפע המתכונים המסתעפים מהן. כל עדה לקחה לעצמה נתח מכובד בשלל הוריאציות הטעימום שיש למאכל הזה. מאשכנזים הארד קור ועד אחרוני יוצאי עדות המזרח. המאכל שלא פסח על אף מטבח ולא בכדי. הנימוחות של הקציצות והקלות שבה הן מאפשרות לאכול דג מבלי להסתבך הם תענוג צרוף. הרבה עשבי תיבול הרבה אהבה ויש לכם סיר שלא יבייש אף שולחן של ערב שבת או סתם ארוחת צהריים משפחתית.

קציצות דג עם פול ירוק וארטישוק

מצרכים:

לקציצות-

 – 500 גר' דג ים

5  פלפלים אדומים יבשים, נקיים ומושרים במים

1  פלפל ירוק חריף  

4  שיני שום

2  צרורות כוסברה

 1 כף שמן

 1/2 כף פלפל לבן גרוס

 1/2 כף מלח

3  בצלים בינוניים, קלופים

לתבשיל –

8 לבבות ארטישוק חצויים, אפשר קפוא

4 כוסות פול ירוק  

4 פלפלים אדומים מתוקים חתוכים לאורך ונקיים מזרעים

8 שיני שום חצויות

1 כוס כוסברה קצוצה גס

1/2 כף פלפל לבן גרוס

1/2 כוס מיץ לימון

מלח

1/2 כוס שמן תירס

אופן ההכנה:

טוחנים את הדג, עדיף במטחנת בשר, לתוך קערה. ממשיכים לטחון את הפלפלים, הכוסברה השום והבצל. מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות לקערה ומערבבים היטב. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעה.

עוברים להכנת התבשיל.

מכניסים את כל מרכיבי הבישול לסוטאז' (סיר רחב ועמוק)  ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה עם מכסה סגור, עד שהפול רך. מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, משמנים קלות את כפות הידיים, ויוצרים מהתערובת קציצות עגולות בגודל הרצוי .

מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים כ-20 דקות עם מכסה פתוח עד שמתקבל רוטב עשיר וסמיך. מוסיפים עוד קצת כוסברה קצוצה בהגשה.

מרק עוף-

אמרתם חורף אמרתם מרק. מרק עף הוא המוכר מכולם. ירקות מזינים, עוף והרבה עשבי תיבול. הכל בסיר אחד, ארוחה מושלמת בעשרים דקות עבודה אם ממש משקיעים. סיר כזה שתמיד כיף כשהוא נמצא במקרר כשבאים מורעבים אחרי יום עבודה.

מתכון למרק עוף

בצל קטן קצוץ

חלקי עוף (כמו כנפיים\שוקיים כרעיים\גרונות)

2 תפוחי אדמה מקולפים

2 גזרים

בטטה

קישוא

2 שיני שום חתוכות גס

2 גבעולי עלי סלרי

צרור שמיר קצוץ

צרור כוסברה קצוץ

תיבול:

כפית שטוחה כורכום

כף אבקת מרק בטעם עוף

מלח לפי הטעם

קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

מטגנים בצל קצוץ בסיר עם מעט שמן, מוסיפים את חלקי העוף, שחור ומטגנים כדקה מכל צד.

מוסיפים את הירקות מלבד עשבי התיבול (סלרי, כוסברה ושמיר), מוסיפים מים רותחים עד שני שליש מגובה סיר, מוסיפים את עשבי התיבול ושאר התבלינים.

מערבבים ומכסים, לאחר הרתיחה מבשלים על אש נמוכה למשך כשעה.

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים