דג ברוטב עסיסי
מנה משביעה וטעימה, פרוסה של לחם טרי טבולה ברוטב הדגים תגרום לאושר גדול.
האוכל דג ביום דג ניצל מדג.
שמונה חתיכות דג מושט
2 עגבניות פרוסות
3 גמבות פרוסות
ראש שום פרוס
פלפל חריף אחד למי שמעוניין בחריפות המנה
צרור פטרוזיליה\ כוסברה
כוס שמן
חצי כוס מים.
תבלינים:
פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, חצי כפית כורכום, כפית אבקת מרק
הוראות הכנה:
- שמים את הגמבות, השום, עשבי התיבול קצוצים, העגבניות והפלפל חריף בתחתית הסיר, ולסדר מעל את הדגים.
- לערבב את התבלינים הפפריקה, הכורכום, המלח, ביחד עם השמן והמים, לשפוך מעל הדגים ולפזר מעל עוד כוסברה הקצוצה.
- לכסות בנייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש על 200° כחצי שעה.
מנה טעימה לכל ימות השבוע, וכמובן למנת פתיחה בשבת.
אפשר להוסיף גרגירי חומוס למי שאוהב.