פיצטה

פיצטות ירקות וגבינת עיזים בטעם כמהין

מתכון קליל אבל משדרג כל ארוחה חלבית. במקום רוטב עגבניות מורחים את הבצק בגבינת עיזים ומעליה פרוסות דקות של ירקות: זוקיני, בצל, פלפל או סלק.

חומרים (20-25 פיצטות)

לבצק:

• חצי קילו קמח
• 1 כף שמרים יבשים
• 1 כף סוכר
• 300 מ״ל מים
• 2 כפות שמן זית
• 1 כף מלח

לטופינג:

• 1 גבינת עיזים למריחה משק צוריאל
• ירקות פרוסים–פלפלים, זוקיני, בצל, סלק, אספרגוס או פרחי ברוקולי
• מה עז פרוסה משק צוריאל

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבלים את הקמח עם שמרים, סוכר ומים, במיקסר עם וו לישה, כשמתחיל להתגבש בצק מוסיפים שמן זית ומלח ולשים עוד 8 דקות, עד שמתקבל בצק רך ודביק למדי. מכסים ומתפיחים שעה לפחות
2. מחממים תנור ל-220 מעלות
3. מחלקים לכדורים בגודל משמש ומרדדים כל אחד מהם לפיצטה
4. מורחים עליהם גבינת עיזים, מסדרים פרוסות ירק ואופים 12-15 דקות עד להזהבה

המתכון באדיבות משק צוריאל

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים