WhatsApp Image 2021-06-01 at 22.06.12

פחד מבדידות

המחלה הנפוצה ביותר בעולם היא מחלת הבדידות. חולים בה ילדים, בני נוער, מבוגרים וקשישים ללא הבדלי השכלה, מגדר או מצב כלכלי // רם גלבוע

השנה האחרונה העצימה את הבדידות ולמרות שישנה איזושהי חזרה לשגרה מבחינת לימודים או עבודה אם האדם לא הרגיש שייכות ומשמעות במשך שנה יכול להיות שהוא כבר מרגיש בדידות וקשה לו לחזור לשגרה

בדידות נוצרת מתחושת ריקנות, חוסר שייכות, חוסר בטחון, חוסר מיומנות תקשורת, חוסר אונים, תסכול, חוסר אהבה, חוסר ערך. בדידות זה לא להיות לבד. להיות לבד זו יכולה להיות בחירה בדידות זה מחוסר ברירה.

התסמינים הבולטים ביותר לבדידות הם מצב רוח מדוכדך הנמשך זמן רב, איבוד עניין בפעילות אשר בעבר נחשבה כמהנה, התרחקות מפעילות חברתית וירידה בלימודים. לעיתים קרובות נראה גם ירידה בביטחון העצמי, התקפי פאניקה, קשיים בהירדמות וקשיים בשינה רציפה.

בדידות עלולה להביא להתנהגויות מסוכנות כמו עישון, סמים והימורים. התנהגות המסוכנת והנפוצה ביותר היא התמכרות למסכים (טלפון, מחשב וכו').

הטיפול בבדידות מתחיל קודם כל בהודאה שהבדידות קיימת לא באופן רגעי ונדיר אלא בצורה קבועה וחמורה המפריעה לאיכות החיים ולתפקוד נורמאלי יומיומי. הסתרה והתעלמות מהבעיה דורשת הרבה כוחות נפש מהאדם ולא רק שאינה פותרת את הבעיה אלא מחמירה אותה.
הטיפול באדם הסובל מבדידות יכלול חקירה של מקור הפחד, טיפול התנהגותי, התגברות על פחדים, יצירת הרגלים ללמוד להירגע שחרור לחצים.

השתתפות פעילה בחוגים, פעילות גופנית ופעילות התנדבותית תייצר את המצע הנכון ליצירת קשרים חברתיים, העלאת הביטחון העצמי ושחרור לחצים.
שילוב חכם של פעילויות אלו יצרו אצל האדם הבודד את שלושת הדברים החשובים ביותר לטיפול בבדידות – שייכות, ערך, נתינה.

אשמח לענות על כל שאלה בנושא.

רם גלבוע
מטפל בפחדים, טראומות ופוביות
קליניקה נוירומוטוריקה
03-9522877

https://www.neuromotorica.com/

 

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים