מתכוננים לראש השנה עם מתכונים לסעודת החג

לקראת ראש השנה אספנו עבורכם את מיטב המתכונים לארוחת חג מושלמת

מנה ראשונה
דג סלמון בחרדל ודבש של השפית חני כהן ממסעדת ריקוטה

1 דג סלמון טרי

למרינדה:

  • כף חרדל דז'ון
  • כף דבש
  • שן שום כתוש
  • רבע כוס שמן זית

לקראסט:

  • פיסטוקים, קשיו , בוטנים. גרוסים קלות עם סכין.

אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי המרינדה. משרים את הדג בתוכו כשעתיים בתוך מקרר.
2. מניחים בתבנית אפיה, מצפים עם הקראסט מכל הכיוונים ואופים בדיוק רבע שעה בחום בינוני.

לקישוט המנה: מומלץ לקשט את המנה בשערות קדאיף מטובלות בסילאן, על מצב פירה ובטטה.

מנה עיקרית

פלחי דלעת במילוי בשר טחון מאת רינה צדוק בחסות רשת כלי המטבח סולתם

1 דלעת יפנית בינונית 

למלית:

  • 400 גרם בשר טחון
  • בצל בינוני קצוץ
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • קישוא קטן מגורר דק
  • כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • קמצוץ קטן קינמון

לסיר:

  • 2 עגבניות מגורדות 
  • 4 שיני שום
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים
  • בצל סגול בינוני קצוץ
  • מלח – פלפל

לקישוט:

  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 100 גרם פיסטוק קצוץ
  • מערבבים יחד

הכנה:

מגררים  את הבצל על פומפייה, מערבבים עם הבשר, שום קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, קישוא ותבלינים.
שמים בקערה למקרר ל- 20 דקות
מחממים תנור ל-180.
חותכים את הדלעת לפי פלחיה, וכל פלח חותכים לשניים ( מעין סהרונים, הפרוסות בעובי: 1-2 ס״מ)
בעזרת קולפן מקלפים את הקליפה לאחר שכבר פרסנו, (הרבה יותר קל )

ממלאים כל זוג פלחי בבשר ומהדקים היטב, אפשר להכין קציצות מהבשר הנותר ולסדר בין הממולאים בסיר.
מניחים על תבנית / סיר מרופד בנייר אפייה, מתיזים שמן זית, מפזרים מלח פלפל וקצת ענפי טימין.
אופים את הפלחים הממולאים כ- 20 דקות.
מחממים שמן זית בסיר, ומטגנים את הבצל קלות, מוסיפים שום, צי׳לי וסלרי ומערבבים.
מוסיפים עגבניות מגורדות ומים מבשלים 10 דקות
מסדרים את פלחי הדלעת האפויים בסיר על גבי הרוטב ואופים עוד 15 דקות מכוסה.

פלחי דלעת במילוי בשר טחון | צילום: גל בן זאב, סטיילינג נטשה חיימוביץ

מתכון מהשף הידוע אלי מנחם ממסעדת הבשרים הירושלמית רודריגז מעניק לנו מתכון לבשר ראש חגיגי ומאחל "שניהיה לראש ולא לזנב"

המצרכים ל-12 מנות

  • 2 קג בשר לחי עגל טרי
  • 1/2 קג ארטישוק ירושלמי שלמים מקולפים
  • 1 קג תפוא חתוך לקוביות
  • 5 יח' עלי דפנה
  • 5 יח' פלפל אנגלי
  • 2 יח' פלפל שושקה יבש
  • מלח כפית
  • אבקת מרק עוף כף
  • 1 צרור כוסברה טרי קצוץ
  • מעט שמיר טרי קצוץ
  • 3 יח' בצל לבן קוביות גסות
  • 20 שיני שום קלוף
  • רבע כפית כורכום
  • כפית כמון

אופן ההכנה

מבשלים את הבשר ראש יום ליפני בסיר לחץ למשך שעתיים שלם יחד עם פלפל אנגלי ועלי דפנה מקררים לילה במקרר וחותכים את הבשר לאחר שמנקים אותו משומנים וקליפה לקוביות בינוניות

אופן ההכנה של התבשיל

בסיר גדול מטגנים בשמן את הבצל

ושיני השום מעט עד שהבצל שקוף ולא זהוב מוסיפים את הפלפל היבש מתוק ואת הכורכום והכמון מערבבים מעט ומוסיפים מים עד חצי הסיר מוסיפים את

המלח ואבקת המרק וכן את קוביות הבשר ראש ואת קוביות התפוא וכן את הארטישוק הירושלמי מביאים את הכל לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים למשך 40 דקות עד שהתבשיל מצומצם מוסיפים את הכוסברה והשמיר מגישים במגש גדול וחגיגי.

קינוח
מתכון עוגת דבש מרשת גרג

מתכון חגיגי לעוגת דבש וקרמבל תפוחים, העוגה העשירה, רכה ונימוחה בפה ומשלבת שניים מסמלי החג הבולטים – תפוח ודבש.

העוגה מתאימה גם כפינוק מתוק למי שאוהבים, לכל אירוח ולנשנוש מתוק כשמתחשק…

מרכיבים:

  • 60 גר' סוכר לבן
  • 60 גר' סוכר חום
  • 150 גר שמן סויה
  • 150 גר' דבש
  • 2 ביצים
  • 1 וחצי כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • קורט ציפורן
  • 1/2 כוס תה
  • גרידת תפוז מחצי תפוז
  • 4 תפוחים מקולפים( גרנד) חתוכים לקוביות

אופן הכנה:

יש להכניס את כל המרכיבים לתוך קערה עמוקה, ולערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק, ולשפוך לתוך תבנית עגולה , להכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך 30 ל 35 דקות.

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים