עוגת דבש ללא גלוטן של ביגה | צילום: שי זאידס

מתכון להכנת עוגת דבש ללא גלוטן

רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה חושף מתכון להכנת עוגת דבש – ללא גלוטן, המתאימה להגשה כקינוח בראש השנה וחגי תשרי. העוגה מתאימה גם  לשוחרי בריאות, חובבי מזון ללא גלוטן או לסובלים ממחלת הצליאק. היא אוורירית, עשירה בטעמים, רכה, נימוחה בפה, ומתאימה כמנה אחרונה לכל ארוחה.  

מרכיבים:

  • 100 גרם סוכר חום דמררה
  • 100 גרם סוכר לבן
  •  300 גרם דבש
  • 2 ביצים (L)
  • 200 גרם שמן
  • 350 גרם קמח לעוגות ללג( ממליץ על קמח תמי)
  • 7 גרם אבקת אפיה
  • 2 גרם סודה לשתיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית קנמון
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 200 מל׳ תה כהה

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-165 מעלות.
  • מצפים תבנית אינגליש בנייר אפיה.
  • מקציפים במיקסר עם מטרפה: סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית.
  • מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.
  • בקערה מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת.
  • לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד.
  • לאחר מזיגת התערובת לתבנית ניתן להוסיף שקדים פרוסים או אגוזים.
  • לאפות כ- 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
  • מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים, העוגה רק משתבחת.

חג שמח ומתוק כדבש!

ניתן להשיג את עוגת הדבש בכל סניפי רשת ביגה ברחבי הארץ.

ביגה עוגת דבש ללא גלוטן לראש השנה | צילום: יח"צ ביגה
ביגה עוגת דבש ללא גלוטן לראש השנה | צילום: יח"צ ביגה
שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים