פיצה ריקוטה צילום יחצ

מחפשים תעסוקה לילדים? זמן מטבח.  

הקיץ בחומו המאובק כבר כאן, עכשיו לכו תעסיקו את הילדים, נסעתם כבר לבריכה, מחר אתם מתכננים ים.

ולפעמים אני חושבת שמרוב שאנחנו מחפשים להם תעסוקה בחוץ אנחנו שוכחים שהמטבח הוא מרחב תעסוקה בפני עצמו.

תדליקו את המזגן, תרגיעו את הרעש הפנימי, נכון, הילדים בחופש הגדול, נכון, אתם ההורים העובדים, ועדיין תזכרי את יכולה בהחלט לנצל את המטבח לזמן איכות עם הילדים, השפית חני כהן מריקוטה מציעה לנו סדנת קיץ מהירה, בשיתוף מותג הכלים סולתם.

כל שבוע ניתן לכם מתכון ביתי להכנה עם ילדים, המתכון הראשון לדבריה הוא כמובן פיצה , המאכל הכי אהוב על ילדים, וגם על ההורים, להכין בצק, לרדד אותו, להכין את הרוטב, לשפוך לתת לילדים לשים את התוספות שהם אוהבים, תגלו שעה של כיף והנאה, וגם ארוחת ערב מוכנה,

אז קדימה לסדנא מספר 1, הכנה פיצה עם ילדים.

פיצה // שף חני כהן מסעדת ריקוטה

הכלים באדיבות סולתם

1 קילו קמח

520 מ"ל מים

2.5 כפות סוכר

4 כפות שמרים

לשים לאט וכשכמעט נוצר בצק

מוסיפים

150 מ"ל שמן

2 כפות מלח

יוצרים כדורים של 250 גר' כל אחד ומניחים להתפחה לשעה.

בינתיים מכינים את הרוטב:

רוטב:

6 עגבניות קלופות וחתוכות גס

6 שיני שום קלופות וקצוצות

מלח

פלפל

מעט אגוז מוסקט

פפריקה מתוקה

כף סוכר

קופסת רסק עגבניות

מביאים לרתיחה את הרוטב ומבשלים לריכוך העגבניות. מוסיפים אורגנו.

מסירים מהאש וממתינים שיתקרר.

מוצאים את הבצק מההתפחה ומרדדים לעיגול.

מניחים את הרוטב על עיגולי הבצק

ומפזרים מעל גבנ"צ / מוצרלה לפי הטעם ותוספות שאוהבים.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל12 דקות.

למי שיש אבן ביתית 220 מעלות עד השחמה כרבע שעה.

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים