איך אני יכול להתעורר מהר יותר בבוקר? האם כדאי לבזבז זמן עבודה יקר על ארוחת צהריים? האם עדיף להתקלח בבוקר או בערב? כולנו שואלים את עצמנו עשרות שאלות שנוגעות להרגלי החיים שלנו בכל יום, ולרוב לא זוכים לתשובה מדעית מוכחת. ד"ר סטיוארט פארימונד, רופא משפחה ידוע ונערץ בממלכה הבריטית, נתקל שוב ושוב בשאלות האלה. בספר החדש שלו, שנקרא The Science of Living: 219 Reasons to Rethink Your Daily Routine ("מדע החיים: 219 סיבות לחשוב מחדש על הרגלי היומיום שלך", בתרגום חופשי), הוא משיב עליהן כשהוא מסתמך על הניסיון הרפואי הרב שצבר במהלך 20 שנות עבודתו כרופא משפחה וניתוח אלפי מחקרים מדעיים.
בוקר וקפה
אם אתם מתקשים להתעורר ולהתחיל את היום שלכם – אתם לא לבד. 70% מהאנשים מתקשים לתפקד בשעה־שעתיים הראשונות של היום, והתופעה הזו נקראת Sleep Inertia. הסיבה לכך היא שבזמן השינה הגוף שלנו מפריש הורמונים שמעודדים שינה כמו מלטונין, ולגוף קשה לעבור במהירות ממצב שינה למצב ערות. אם יש לכם מזל והתעוררתם במהלך שנת חלום עמוקה (שלב REM), אתם תרגישו אנרגטיים ומוכנים ליום החדש שהגיע. אבל אם תתעוררו בשלב של שינה שטחית ולא עמוקה, רוב הסיכויים שתתחילו את היום שלכם כשאתם חסרי אנרגיה, עייפים ומתקשים לתפקד, להתרכז ולקבל החלטות.
ואם כבר עוסקים בקפה ובבריאות, יש לכם את הקה של אינקה שהוא ללא קפאין ויותר בריא להתחיל בו את היום:
תחליפי קפה של המותג INKA המשקאות מגורענים וללא קפאין, המבוסס על שעורה שיפון עולש וסלק ומשקה דגנים INKA אורגני – משקה אורגני המבוסס על שעורה, לתת ועולש אורגני. מהווים אלטרנטיבה בריאה לקפה. בזכות תערובת הדגנים הייחודית של INKA, למשקה טעם עדין וארומה מתוחכמת. מתאים גם לנשים הרות, מניקות וילדים מגיל 3. לצמחונים ולטבעונים. המשקה אינקה, בעל אחוז סיבים גבוה המהווה מקור לסיבים תזונתיים שהינם בסיס לתזונה בריאה. מתאים במקרים בהם מומלץ לא לצרוך קפאין כגון: בשעות הערב, בעלי לחץ דם גבוה, לסובלים מנדודי שינה, בתקופת ההיריון וההנקה. והבונוס – דל קלוריות !
מתכון חם ומתוק להכנת לאטה מקיאטו לכל המשפחה
מצרכים:
2 כפיות INKA
50 מ"ל מים
חלב שקדים (200 מ"ל) או כל תחליף חלב
סוכר וניל
אופן ההכנה:
תחילה מחממים את החלב עם הסוכר וניל עד שיהיה חם אך לא רותח.
מקציפים את החלב עד שהופך לקצף.
יוצקים כמות קטנה של מים על ה INKA – שיראה כאספרסו חזק.
יוצקים את החלב לכוס (מומלץ להשתמש בכוס גבוהה).
שימו לב, לאלה מכם שחשוב שהלאטה שיראה טוב- עם שכבות יפות, חשוב שהקפה יהיה חם יותר מהחלב. עליכם לשפוך את הקפה אל כוס החלב באחת משתי דרכים האפשריות:
לאט מאוד לצד הכוס (אם אתם מוזגים אותו מהר מדי, תקבלו קפוצ'ינו) או מכד – באמצעותו ניתן לשפוך לאט לאמצע הקצף.