noodles-2150181_1920

חגיגה בינלאומית: כל מה שאתם צריכים לדעת על הפסטה

מי לא מכירה את הפתרון הפשוט המהיר הזול והזמין לארוחת צהריים, פסטה.

תגיעו לכל סופר שכונתי ותגלו מדף עמוס בסוגי פסטה, ממסולסל ועד אטריות רחבות דקות, בצורת צדפים או קונכיות, פסטה מקמח רגיל, קמח מלא, עם תרד ואינסוף ויארציות

אל תזלזלו בקמח מים שהפכו לאטריות ארוכות, ההיסטוריה שלהן ארוכה עוד יותר, כולל ויכוח שנמשך עד עצם היום הזה, האם הסינים אחראים לגילוי המדהים הזה או שמא האיטלקים כולל האגדה שמספרת על מרקו פולו שהביא את האטריות מסין לאטליה.

מכונת פסטה סולתם

ישנן עדויות שטוענות כי הפסטה הראשונה התגלתה בתוך כד חרס עתיק שהתגלה במערב סין האטריות האטריות העתיקות הגיעו לאורך של חצי מטר והיו בקוטר של שלושה מילימטרים.

כלים לצורך ייצור פסטה התגלו בחורבות פומפי  שהגיעו לאיטליה דרך סין.

אין עוררין על כך שהאיטלקים שדרגו את האטריות ובכך לקחו בעלות ושייכו את הפסטה למטבח שלהם, כולל הרטבים היחודיים להם.

מה שכן האמריקאים לקחו את הפסטה כמה צעדים קדימה, נפתחו מסעדות פסטה, והפסטה הפכה למאכל לאומי ברחבי העולם.

סיר פסטה סינון KINGSTONE RED ברשת סולתם

אפשר לחגוג באופן פרטי בבית עם הסירים המיוחדים לפסטה, היום תמצאו סירי פסטה שפעם רק יכולתם לחלום על כאלה, כולל סיר עם מסננת בילד אין.

בכל שנה בתאריך 25.10 חוגגים בעולם את יום הפסטה הבינלאומי.

רשתות המזון חוגגות איתנו את היום הנפלא הזה. ברשת ביגה פרגנו לנו מתכוני פסטה וגם מזמינים את מי שמחפש מנת פסטה יחודית לבוא ולהנות מתפריט הפסטה העשיר.

מתכון פנה ללא גלוטן ברוטב מלנזנה

מרכיבים:

  • פנה ללא גלוטן
  • חצילים חתוכים לקוביות לאחר טיגון בשמן עמוק
  • זיתי קלמטה חצוייים
  • ענף טימין
  • עגבניות מרוסקות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס 
  • גבינה בולגרית 5% קשה

אופן ההכנה:

ביגה פסטה בר מנת פרפדלה פרימברה עם שום קונפי ברוקולי עגבניות מיובשות צילום גליה אבירם
  • מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה,
  • למחבת רחבה יוצקים כף שמן זית, ומניחים את ענף הטימין.
  • מטגנים קלות למשך חצי דקה. מוציאים את ענף הטימין.
  • יוצקים את העגבניות, ומביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל.
  • מוסיפים את החצילים והזיתים. מוסיפים את הפסטה המבושלת מערבבים היטב,
  • מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעט גבינה מלוחה מפוררת מעל.
  • אטריות אורז בקרם בטטה ,ערמונים וג'ינג'ר.

מרכיבים:

  • אטריות אורז חלוטות לפי ההוראות שעל האריזה
  • 3 בטטות צרות עטופות בנייר כסף ואפויות בתנור עד ריכוך ומקולפות.
  • חופן וחצי ערמונים בוואקום
  • כפית שורש גינג'ר מגורד
  • כפית שום מגורד 
  •  רבע כפית בהרט
  • מלח
  • קרם קוקוס
  • עלי בזיליקום 

אופן ההכנה:

  • בבלנדר מניחים את הבטטות הקלופות ואת שאר המרכיבים
  • וטוחנים היטב עד מחית חלקה.
  • יוצקים מצקת למחבת ומחממים, מוסיפים חופן גדול  של אטריות אורז.
  • מפזרים עלי בזיליקום קרועים.

מסעדת ריקוטה מסעדה איטלקית שהוקמה על טהרת הכשרות בניצוחה של השפית חני כהן לא מפסיקה להפתיע במנות עם ניחוח איטלקי

צוות המסעדה מחכה לכם עם מנות הפסטה שלהם בשלל מתכונים ורטבים, מרביולי ועד לזניה משובחת, ופסטה ארוכה ברוטב סלסה רוזה משובח

השפית חני כהן נהנית מיום הפסטה הבינלאומי לאורך כל השנה ומגישה לנו מתכון לפסטה שכולם אוהבים.

מרכיבים

פסטה ריקוטה
  • חבילת פסטה מבושלת.
  • 2 בצלים קצוצים.
  • 6 שיני שום, קלופות וקצוצות.
  • 6 עגבניות מרוסקות גס ו3 פלפלים אדומים מרוסקים גם הם במעבד מזון.
  • פלפל שחור, כוסברה יבשה, פפריקה מתוקה ומעט אגוז מוסקט.
  • 1 כף סוכר.
  • קופסת רסק עגבניות.
  • להגשה: חופן עלי בזיליקום טריים, קצוצים.

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל והשום, מוסיפים את העגבניות, הפלפלים האדומים המרוסקים, ומבשלים על אש נמוכה, מוסיפים כוס מים, תבלינים רסק עגבניות אפשר להוסיף בזיליקום קצוץ. ואת הרוטב הנהדר הזה שופכים על הפסטה. ונהנים. 


המותג ברילה מציע מתכון משגע לפנה ברוטב פסטו ושמנת. מנה מהירה להכנה עם רוטב ירקרק בטעמים נהדרים.

מרכיבים ל-4 מנות:  

פנה ברוטה פסטו שמנת צילום אנטולי מיכאל
  • 1 חבילה פסטה פנה ברילה
    לפסטו תרד:
  • 1 כוס עלי תרד שטופים
  • 1/4 כוס צנוברים
  • 1/4 -1/3 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן
  • 1  שן שום
  • מלח, פלפל
  • 2 כפיות מיץ לימון טרי
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 32-38% (500 מ"ל)
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
    להגשה: 
  • גבינת פרמזן
  • צנוברים קלויים

אופן הכנה

  1. במעבד מזון טוחנים יחד תרד, צנוברים, שמן זית, פרמזן, לימון, מלח, פלפל למחית אחידה (אם צריך מוסיפים שמן). מניחים בצד.
  2. מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה לפי ההוראות על גבי האריזה
  3. בסיר רחב / מחבת עם שוליים מחממים שמן  ושום (נזהרים שלא ייחרך) מוסיפים את השמנת.
  4. כשהיא מתחילה לבעבע מוסיפים את כל כמות הפסטו. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מביאים שוב לרתיחה עדינה. כשהפסטה מוכנה, מסננים ומוסיפים לרוטב. מערבבים היטב ומגישים עם גבינת פרמזן וצנוברים.
שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים