פיתות מאפה נאמן קרדיט צילום גיל אבירם 1

הסקר ששימח את מימי, חשיפת נתונים מסקרנת על הפחמימה ישראלית.

רשת "מאפה נאמן", המובילה את עולם הלחמים,  המאפים והקינוחים בישראל מזה עשרות שנים  וחוגגת 80 שנים להיווסדה חושפת נתונים מסקרנים על אחוזי צריכת הפחמימות של הצרכנים הישראלים לרגל יום העצמאות ה-76 .

מי הן הקטגוריות הנרכשות ביותר, איזו פחמימה הכי אהובה מתוכן, מהם הרגלי הצריכה והטעם של אזרחי ישראל ובנוסף, כיצד משפיעה המלחמה על צריכת הפחמימות בארץ.

הקטגוריות שנבדקו הינן המובילות ביותר בסניפים ולמעשה משקפות את "עגלת הקניה" של הצרכן הממוצע. התוצאות משקפות רכישות שנמדדו במשך שנה שלמה מכל סניפי הרשת ברחבי הארץ, על פי קטגוריות בולטות ואפיון טעמים מכל קטגוריה ורכישות באחוזים.

 הקטגוריות הבולטות והנרכשות ביותר הינן, בורקסים, לחמים, עוגיות יבשות, עוגות שמרים ועוגות קרם.

מימי נאמן שייך מבעלי רשת מאפה נאמן מוסיפה

"אין ספק שעם ישראל מאוד אוהב פחמימות ולחם. כרשת הקיימת עשרות שנים אנו רואים מגמה מניתוח הנתונים ברשת מאפה נאמן מתחילת המלחמה מצאנו שישנה עלייה דו-ספרתית בביקושים ובצריכה של מגוון סוגי המאפים בין 8-13% בממוצע עלייה בצריכה לבית בישראל. ידוע שסטרס מעלה את רמות הורמוני הרעב כמו הקורטיזול והגרלין בגוף – המייצרים תחושה של רעב וצורך באוכל מנחם והדבר משפיע על הצריכה ובחירה בפחמימה ובפחמימות מתוקות בפרט בתפריט התזונתי בשגרה היומית".

בורקסים טעמים :

  1. בורקס גבינה  36% .
  2. בורקס תפוח אדמה 20%.
  3. בורקס פיצה 14%.
  4. בורקיטס 13%.
  5. בורקס תרד 8%.
  6. טעמים נוספים 9%.

קטגוריות לחם כללי (סוגים שונים) :

  1. לחמניות (אצבע) קלאסיות 33%.
  2. פיתות 20%.
  3. בייגלה 15%.
  4. לחמניות קלועות 8%.
  5. שאר סוגי לחמים 7%.

לחמים :

  1. לחם דגנים שחור 30%.
  2. לחם שיפון חיטה מלאה 22%.
  3. לחם זיתים 20%.
  4. לחם לבן 13%.
  5. לחם אגוזים 12%.
  6. שאר סוגים 3%.

עוגיות יבשות :

  1. ביסקוטי 27%.
  2. אלפחורס 24%.
  3. עוגיות תמרים 16%.
  4. ריבה 14%.
  5. שומשומיות 12%.
  6. טעמים נוספים 7%.

עוגות שמרים :

  1. שמרים שוקולד 28%.
  2. שמרים גבינה 20%.
  3. שמרים קינמון 18%.
  4. שמרים חלבה 14%.
  5. שמרים ריק ללא מילוי 12%.
  6. טעמים נוספים 8%.

עוגות בחושות :

  1. מאפינס שוקולד 24%.
  2. חלבה 22%.
  3. קרים צ'יז 20%.
  4. נוגט 17%.
  5. שייש 11%.
  6. טעמים נוספי 6%.

מפעל רשת מאפה נאמן עומד תחת הכשרות המהודרת של בד"ץ אגודת ישראל.

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים