אוזני המן מנוקדות של מימונס צילום: דליה עובדת

ההכנות לחג הפורים בעיצומן, מתכונים לאוזני המן

הנה, מצאתם: אוזני המן עם פרג, שוקולד, חלבה או תמרים, אבל גם עם קרם פטיסייר ועוד מילויים מעניינים. כל אוזני ההמן, מכל סוגי הבצקים, רק מחכות שתכינו אותן ותצאו מרוצים. ויש גם מתכון דיאט, רק 350 קלוריות ליחידה מתכונים לפורים שמח במיוחד

מותג מוצרי האפייה המוביל בישראל מימונ'ס, בבעלות חברת תבליני מימון, מגיש יחד עם הקונדיטורית דליה עובדת, מתכון חגיגי ומיוחד לרגל פורים, של עוגיות אוזני המן מקוריות, מלאות צבע ושמחה, ובמגוון מליות טעימות במיוחד. המתכון קל להכנה וניתן להכינו יחד עם הילדים ולהפוך את החגיגה למשפחתית ומהנה.

מצרכים (לכ- 15 אוזני המן):

170 גרם קמח לבן רב תכליתי

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

20 גרם שקד מולבן טחון    maimon's

60 גרם אבקת סוכר maimon's

1/3 כפית גרם מלח

1/2 ביצה
1/2 כפית צבע מאכל אדום/ירוק/צהוב/ כחול maimon's
150 גרם מלית בטעם שוקולד/ קרם נוגט / מלית פרג/חלבה לאפייה maimon's

אופן ההכנה:

  1. בקערה שמים קמח וחמאה. מפוררים את החמאה עם הקמח ויוצרים מעין מרקם של חמאה חולית. מוסיפים את אבקת השקדים ואבקת הסוכר וממשיכים לפורר ביחד לתערובת חולית.
  2. בקערה קטנה טורפים את הביצה עם המלח ויוצקים לתוך התערובת החולית. לשים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. חותכים כמות של כף מהבצק עבור כל צבע ומוסיפים חצי כפית של צבע מאכל. לשים כל בצק מספר דקות עד שהבצק נצבע. מעבירים את הבצק הרגיל ואת הבצקים הצבועים לשקיות ניילון נפרדות ומצננים במקרר למשך כשעה.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר כרבע שעה לפני השימוש. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים.
  5. חותכים מהבצקים הצבעוניים חתיכות קטנות, אותן מגלגלים לכדור קטן ומועכים לצורת עיגול. מניחים 7-9 עיגולים קטנים על כל עיגול בצק שקרצנו.
  6. הופכים את העיגולים, כך שהצד עם הנקודות כלפי מטה ומניחים כחצי כפית מלית לבחירתכם במרכז כל עיגול. ניתן לגוון עם מספר מליות.
  7. סוגרים כל עיגול לצורת אוזן המן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-10 דקות. מצננים היטב ומגישים.

 

אוזני ההמן מופחתות קלוריות ומכילות 118 קלוריות ליחידה  לעומת אוזן המן ממוצעת, המכילה כ- 350 קלוריות ליחידה.

אוזני המן מועשרים בחלבון צילום: דן פרץ

רכיבים (כ-15 אוזני המן):

6 כפות מדידה פורמולה 1 ספורט בטעם וניל

1 כף מדידה אבקת חלבון

1 ¼ כוסות קמח

1 כפית סודה לשתייה

קליפה מגוררת מ-1 לימון

1 ביצה

1 מיכל יוגורט כבשים

1 פקק תרכיז משקה אלוורה

1 ביצה טרופה, להברשה

אבקת סוכר, להגשה

למלית פרג:

½כוס חלב דל שומן/ משקה שיבולת שועל/ שקדים/ סויה

1 כוס (70 גרם) פרג, טחון טרי

1  כף מדידה פורמולה 1 בטעם וניל עוגיות

1 כפית דבש

אופן הכנה

להכנת המלית: מביאים את החלב לרתיחה עדינה. מוסיפים את הפרג הטחון ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהפרג ספג את רוב הנוזלים. מסירים מהאש, מוסיפים את אבקת הפורמולה 1 והדבש, מערבבים ומצננים לטמפרטורת החדר.

להכנת הבצק: מניחים את אבקת הפורמולה 1, אבקת החלבון, הקמח, הסודה לשתייה וקליפת הלימון בקערה ומערבבים. מוסיפים את הביצה, היוגורט ותרכיז משקה האלוורה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מעצבים לכדור, משטחים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר 30 דקות לפחות. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח ליריעה בעובי 5 מ״מ.

בעזרת חותכן עוגיות קורצים לעיגולים בקוטר 7 ס״מ.

מושחים את שולי העיגול במעט מים. מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית פרג ומקפלים לצורת אוזן המן. מהדקים את הקצוות ומניחים בתבנית. חוזרים על סדר הפעולות עם עיגולי הבצק והמלית הנותרים.

מברישים את אוזני ההמן בביצה ואופים 15 דקות, עד להזהבה.

מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

 

 

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים