בקלאווה מאת חני מרגי
למילוי
100 גר אגוזים גרוסים
100 גרם שקדים גרוסים
50 גר פיסטוק טחון
100 גר בוטנים קלופים טחון
(קניתי כרגיל וטחנתי בבית )
50 גרם שומשום
1 כוס סוכר
1 ביצה
להכנה :
להניח עלה פילו, למרוח מחמאה מומוסת/שמן
מעליו עוד עלה ולמרוח גם אותו
(ככה 4 עלים סהכ)
לפזר את המילוי ולגלגל לרולדה ארוכה (מצרפת תמונה)
לשים בתבנית , לסמן חיתוכים ולאפות על 200 מעלות
כשזה זהוב אני מוציאה ושופכת מיי סוכר שהכנתי:
כוס וחצי סוכר
חצי כוס מים
2 כפות דבש
2 כפות לימון סחוט
כ5 דק לפני סיום האפיה שופכת מעל את הסירופ ונותנת לזה לסיים לאפות
כשיוצא מייד חותכת לפי שיתקרר
טעיםם וממכר תהנו 🙂