Img 20211228 Wa0004

אז קבענו קפה?

"פרקי החיים שלנו הם כמו הכנת קפה, צריך לדעת לערבב נכון, צריך לדעת לפעמים לשתות קפה בוץ, ולהמתיק נכון את הסוכר, ובעיקר צריך לדעת, שבכל קפה יש נס.

אם תעמדו בתור לקפה, ותקשיבו להזמנות של אנשים תגלו שכל אחד והקפה שלו, ברשת מאפה נאמן יודעים להכין את כל סוגי הקפה, ואי אפשר לסיים מנה משובחת בלי כוס קפה, אז קבלו את המדריך המקוצר לקפה. ישבנו עם מימי מבעלי רשת נאמן שקראה לנו בקפה.

וגם מזגה לנו קפה משובח :

אספרסו ארוך: מדובר בעצם ב אספרסו קצר שהוסיפו לו 15 גרם מים, מה שגורם לשינוי קטן בטעם.

Img 20211228 Wa0003
חמים וכייף בנאמן

אספרסו כפול: כשמו כן הוא, מכפילים את כמות פולי הקפה הטחונים, והמים. במלים פשוטות, שתי מנות של אספרסו קצר.: .

אספרסו כפול ארוך: אספרסו כפול שאת החוזק שלו מדללים מעט בעזרת תוספת של מים.

קפוצ'ינו/הפוך: קפוצ'ינו מורכב מאספרסו קצר, מוסיפים לאספרסו חלב מוקצף.

חלב מוקצף: חלב שעבר תהליך של הקצפה וערבול בעזרת אדי קיטור, החלב הופך לאוורירי וקצפי, ומרקמו גורם לכך שהוא לא יתערבב לגמרי עם האספרסו, ואם שאלתם איך יוצרים צורות יפות בכוס עכשיו הבנתם. בעזרת הקצף האוורירי של החלב המוקצף.

מקיאטו: מקיאטו באיטלקית הוא "מוכתם". מקיאטו היא מנת אספרסו, עם כתם קטן של קצף חלב מעליה. יש מקיאטו קצר, ארוך או כפול, תזמינו מה שבא לכם.

אמריקנו: מנת אספרסו אליה מוסיפים הרבה מים חמים. מתאים מאד לשומרי משקל.

לאטה: מנת אספרסו עם הרבה חלב חם ומעט קצף. בגלל שיש בו מעט קצף, הטעם החזק של האספרסו פחות מורגש. בגלל החלב שמתערבב באספרסו.

לאטה מקיאטו: כוס מלאה בחלב עם קצף, שמעליה חצי מנת אספרסו.

גרניטה: קפה שהוקפא ומוגש כברד.

אספרסו קון פנה: מנת אספרסו עם קצפת מעל.

קפה בטעמים: קפה, לרוב קפוצ'ינו, בתוספת סירופים בטעמים שונים כמו וניל, שקדים, אגוזים, קוקוס, ועוד.

Img 20211228 Wa0001
גם לימים חמים

קפה אירי: קוקטייל על בסיס קפה שחור שמכיל ויסקי אירי.

בסניפי רשת מאפה נאמן תוכלו גם למצוא את הקפה שלכם, שעשוי כל אחד ימצא את הטעם החביב והמועדף עליו. כי אין כמו כוס קפה להרגיע נפש עצבנית, לנסוך כוח בגוף עייף, ואם תעיינו באלפי המחקרים תגלו שקפה טוב לבריאות, כמובן במינון ובגבול.

אז קבענו קפה??

שתפו את הפוסט:

פוסטים קשורים