במרכז העשייה החברתית והקהילתית של עיר קטנה במרכז הארץ, יושבות ארבע נשים בגילאים שונים, אך עם מטרה אחת משותפת – לתמוך בחיילי צה"ל בדרכם לאתגרים שבחזית. כל ערב, אחרי שעות העבודה והמטלות המשפחתיות, הן נפגשות בבית אחת מהן, שולפות חוטים ומסרגות ומתחילות לעבוד על המשימה המשותפת: סריגת כובעים לחיילים.
המשימה שנקבעה בפניהן אינה פשוטה כלל – כל חודש הן מתחייבות לסרוג 100 כובעים. אך עד כה, למרות הקשיים הרבים, הן מצליחות לעמוד ביעד. לא מדובר כאן רק בכובעים, אלא גם בביטוי של אהבה, הערכה וגאווה לחיילים המגנים על המדינה.
"הכובעים שלנו הם לא סתם כובעים," אומרת מרים, אחת מהנשים, "הם לא רק מחממים את החיילים בחורף, הם גם מסמלים את התמיכה שלנו, את הרצון לעזור ולעודד. אנחנו רואות את זה כשליחות." כל אחת מהנשים מביאה עמה ניסיון חיים שונה, אך כל אחת מוצאת אצלה את הצורך לתרום ולהיות חלק מהמאמץ המשותף.
לא תמיד היה קל לעמוד בקצב המהיר. חלק מהנשים עוסקות בעבודות פרנסה, אחרות מגדלות ילדים, ויש גם מי שמטפלת בהורים מבוגרים. אך בכל יום, בסיומו, כל אחת מהן מוצאת את הזמן להקדיש לפחות שעתיים-שלוש לסריגה. "לפעמים זה מרגיש כמו משימה שאין לה סוף, אבל כשאני רואה את הכובעים מסתדרים לי בשורות, אני מרגישה שאנחנו עושות משהו חשוב," מוסיפה תמר, אחת הנשים בקבוצה.
הן משתמשות בחוטים איכותיים, כאלה שיחממו את ראשי החיילים בימים הקרים, ובסופו של כל חודש, כשהן מסיימות את הכובעים שהן ייצרו, הם מועברים דרך ארגון חסד מקומי, שמדאג להפיץ אותם בין חיילי צה"ל בצפון, בדרום ובמקומות מרוחקים במיוחד. "הם לא יודעים מי סרג את הכובעים, אבל אני יודעת שהכובעים שלנו עושים להם טוב, מחממים אותם וגורמים להם להרגיש שחשוב להם," אומרת מרים.
לא מדובר רק בעשייה מעשית, אלא גם במפגש חברתי. הארבע נפגשות לא רק כדי לסרוג, אלא גם כדי לשוחח, להחליף חוויות ולתמוך אחת בשנייה. הקשרים החברתיים שנרקמים במהלך הסריגה הפכו עבורן למעין "מקום מקלט" – רגעים של שקט ומנוחה מהמירוץ היומיומי.
כמו כל קבוצה שיש לה מטרה משותפת, גם כאן יש תחושת גאווה ורצון להמשיך. "אנחנו יודעות שמה שאנחנו עושות חשוב, ושחיילים מקבלים את הכובעים האלה עם הרבה הערכה," אומרת אילה, אחת מהנשים. "זה לא הרבה, אבל כל כובע הוא סימן של אהבה ושל חיבור."
הנשים האלו, בסריגת כובעים פשוטה, הופכות לגיבורות קטנות ביום-יום. מתוך עיסוק שבמבט ראשון נראה טריוויאלי, הן מצליחות לתת הרבה יותר מאשר סיוע גשמי – הן נותנות כוח, תמיכה ותחושת שייכות לחיילים שבזכותן מרגישים פחות לבד.
בסופו של דבר, הן לא רק סורגות כובעים, אלא סורגות קשרים, לא רק עם החיילים אלא גם אחת עם השנייה, ובכך הופכות לחלק בלתי נפרד מהמרקם החברתי שמחבר את כולנו.