לרגל יום השוקולד הבינלאומי, המתרחש ברחבי העולם מדי שנה ב-7 ביולי, הנחשב כחגיגה הכוללת צריכת שוקולד, בעיקר כמנת קינוח מושלמת וכממתק הנחשק ביותר בעולם, שרית גז, הקונדיטורית של רשת קפה ביגה, מציעה מתכון להכנת עוגת שוקולד הכי מיוחדת בביגה: 'טריקולד', ללא גלוטן … מדובר בעוגת שכבות שוקולד בצבעים, טעימה, עשירה ויפה להגשה, מתאימה כמנה אחרונה לכל ארוחה, ומותאמת גם לילדים ומבוגרים שנמנעים מלאכול גלוטן.
רכיבים לתחתית עוגת שוקולד פריך:
- 300 גרם פתי בר ללא גלוטן
- 100 גרם חמאה
- 1 חבילה שוקולד מריר 70% קקאו (100 גרם )
אופן ההכנה:
- יש להמיס את השוקולד והחמאה במיקרו .
- יש לטחון את הפתי בר ומוסיפים את המחאה והשוקלד לאחר המסה ומערבבים לעיסה אחת .
- יש לשטח את התערובת על התבנית.
שכבה שוקולד מריר:
- 2 חבילות שוקלד מריר 70% קקאו (200 גרם )
- 1 חבילה שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
- כפית ג'לטין
- 1.5 כפות מים
אופן ההכנה:
- יש להמיס את השוקולד במיקרו.
- יש לערבב בקערה את הגלטין והמים.
- מקציפים שמנת במהירות בינונית ומוסיפים את השוקולד המומס והכלי עם המים והג'לטין בהדרגה.
- יש לשטח על שכבת הפתי בר שכבה אחידה ולהכניס למקפיא למשך 20 דק, יש לשים לב שדפנות התבנית נקיות על מנת שבשכבות הבאו שראה את הצבעוניות הנכונה.
שכבה שוקולד חלב:
- 2 חבילות שוקלד חלב (200 גרם)
- 1 חבילה שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
- כפית ג'לטין
- 1.5 כפות מים
אופן ההכנה:
- יש להמיס את השוקולד במיקרו.
- יש לערבב בקערה את הג'לטין והמים.
- מקציפים שמנת במהירות בינונית ומוסיפים את השוקולד המומס והכלי עם המים והג'לטין בהדרגה.
- יש לשטח על שכבת השוקולד מריר שכבה אחידה ולהכניס למקפיא למשך 20 דק, יש לשים לב שדפנות התבנית נקיות על מנת שבשכבות הבאו שראה את הצבעוניות הנכונה.
שכבה שוקולד לבן:
- 2 חבילות שוקלד לבן (200 גרם)
- 1 חבילה שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
- כפית ג'לטין
- 1.5 כפות מים
אופן ההכנה:
- יש להמיס את השוקולד במיקרו.
- יש לערבב בקערה את הג'לטין והמים.
- מקציפים שמנת במהירות בינונית ומוסיפים את השוקולד המומס והכלי עם המים והג'לטין בהדרגה.
- יש לשטח על שכבת השוקולד חלב שכבה אחידה ולהכניס למקפיא למשך 20 דק , יש לשים לב שדפנות התבנית נקיות על מנת שבשכבות הבאו שראה את הצבעוניות הנכונה.
ציפוי שוקולדים גנאש:
- 1 חבילה שוקלד מריר (100 גרם)
- 1 חבילה שוקלד חלב (100 גרם)
- חצי מיכל שמנת מתוקה 38% (125 מ"ל)
אופן ההכנה:
- יש להמיס את השוקולד במיקרו ולערבב את השמנת בהדרגה עם כף עד שנהיה אחיד.
- למזוג את הרוטב על השכבה העליונה על שכבת השוקלד לבן ולהכניס למקרר.