חגי תשרי אוטוטו כאן ואיתם ארוחות החג הטעימות. הסוד במנה מנצחת הוא שתהיה כמובן טעימה מאוד, מרשימה למראה ותשאיר חותם בקרב האורחים. יחד עם זאת, רצוי שלא תדרוש זמן הכנה ממושך והרבה מצרכים. המתכון המהיר לדג לברק שלם הצלוי במחבת הוא בדיוק כזה! באדיבות השף גיל אבירם ורשת סולתם.
מצרכים:
- 2-4 דגי לברק טריים
- עשבי תיבול: אורגנו, טימין וכוסברה
- לימון
- מלח/פלפל
אופן ההכנה:
- ממלאים את פנים הדג בעשבי תיבול (אורגנו, טימין, כוסברה) ובפרוסות לימון
- חורצים את הדג באמצעות סכין ברווחים של כ- 1 ס"מ בין חריץ לחריץ.
- מתבלים במלח ופלפל.
- מניחים את הדג על מחבת Non Stick איכותית של סולתם עם 3-4 כפות שמן זית ומטגנים את הדג עד שהעור הופך פריך מאוד.
- הופכים בזהירות ומטגנים עוד 4-5 דקות בערך עד שהדג מוכן.
חג שמח ובתיאבון!