אירוע הגאלה של מוזיאון המטרופוליטן בניו יורק, "האוסקר של האופנה", חוזר. במילים אחרות: הקרקס שב אל העיר הגדולה. האירוע, שמתקיים בשנים כסדרן באופן קבוע ביום שני הראשון של חודש מאי, נדחה השנה ל-13 בספטמבר 2021, לאחר שלא התקיים שנה בגלל מגפת הקורונה.
התערוכה של מכון התלבושות במוזיאון המטרופוליטן בניו יורק תתקיים השנה תחת התמה של אופנה אמריקאית, בשני חלקים: בספטמבר תיפתח התערוכה "באמריקה: לקסיקון של אופנה", שגם תחגוג 75 שנה למכון, וב-5 במאי 2022 ייפתח החלק השני של התערוכה – "באמריקה: אנתולוגיה של אופנה", שיחקור את התפתחות האופנה על ידי הצגת נרטיבים המתייחסים להיסטוריה המורכבת והמרובדת של ארצות הברית.
מה שבטוח, אנו צפויים לראות במוזיאון לא מעט אופנה שנוצרה על ידי מהגרים יהודים שהגיעו לארצות הברית. ענקי אופנה אמריקאים כמו ראלף לורן, קלווין קליין, דונה קארן, מייקל קורס, מארק ג'ייקובס ואחרים, מגיעים ממשפחות יהודיות, ועד היום נחשבת השדרה השביעית בניו יורק – שהיא שדרת האופנה – כמאחז של יהודים המנהלים את ה"שמאטע ביזנס". לפחות מבחינת לוח הזמנים, נראה כי במוזיאון התחשבו בחגי תשרי, כך שערב הגאלה ייערך יומיים לפני ערב יום הכיפורים, מספיק זמן כדי לכפר על חטאי האופנה שוודאי נראה על השטיח האדום.
בתוך כך, קוד הלבוש שנחשף אמש על ידי המוזיאון הוא "עצמאות אמריקאית", מושג המאפשר מרווח תמרון רחב עבור האורחים וכבר מציף תהיות ושאלות: האם עצמאות פירושה קוד לבוש משוחרר יותר מהקרנבל שראינו עד כה מדי שנה, לרוב תחת תמות ברורות יותר כמו קאמפ, פאנק, השראה סינית וכדומה? האם זו דרישה לבגדים של מעצבים אמריקאים בלבד? מה יעשו, לדוגמה, בתי האופנה הבינלאומיים שמתייצבים באירוע מדי שנה, כמו גוצ'י, שאנל ופראדה? והאם החיבור בין עצמאות לאמריקה יוביל לשובל של בגדים בסגנון לאומי ולאומני עם הדפסי פסים וכוכבים כמחווה לדגל? ניאלץ להמתין בסבלנות לסתיו הקרוב.
לצדה של אנה ווינטור, עורכת מגזין ווג אמריקה שאחראית על הערב, יתייצבו הפעם מעצב האופנה טום פורד, נותן החסות לאירוע, ואדם מוסרי, בן לאב ישראלי ואם אמריקאית, שמשמש כראש אינסטגרם. לצדם יהיו מארחים נוספים ומפורסמים שיעברו טבילת אש ראשונה בגאלה. כמעט כולם, אגב, כיכבו בשנה החולפת במגזיני ווג. מחיר כרטיס עומד על 30 אלף דולר ומחיר שולחן כבר ממריא ל-275 אלף דולר. כולם, למקרה שתהיתם, נמכרו מראש.