השף דני אביב מגלה לנו מהסודות היוקרתיים של המטבח וסוחף אותנו עם מתכון משגע של מרק כרובית שכולל בתוכו את כל הטוב שיש.
המדריך המלא להכנת מרק כרובית:
המצרכים:
חבילת כרובית קפואה או טריה
3 כפות שמן זית חצי כוס
1 בצל
3 שיני שום
ראש פטרוזיליה
3 גבעולי סלרי
2 תפו"א בינוני
לתיבול :
3\1 כוס סילאן
כפית וחצי מלח
4\3 כוס יין לבן שחומם מראש
4\1 שמן כמהין
לפטריות המוקפצות:
חבילת פטריות שמפניון טריות
2 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב טריאקי
4\1 כפית מלח
אופן ההכנה :
לקצוץ את הירקות ואת רגלי הפטריות (את הראשים נשמור להקפצה בנפרד) לטגן ב 3 כפות שמן זית את הבצל, את רגלי הפטריות, הסלרי, את ראש הפטרוזיליה למשך מספר דקות. לאחר מכן יש להוסיף את התפו"א, הכרובית והמלח לכמה דקות נוספות ואז להוסיף אל הסיר את שאר מצרכי התיבול ומים שימלאו את הסיר עד 80% מתכולתו. מבשלים עד שכל הירקות רכים. טוחנים בעזרת מוט ידני ומסננים.
לפטריות המוקפצות:
לפרוש את ראשי הפטריות ולטגן אותם כדקה בשמן שחומם מראש, להוסיף את שאר החומרים ולהקפיץ לעוד מספר דקות.
להרכבת המנה:
יש למזוג את המרק לקערית ובמרכז להניח פטריות מוקפצות, לזלף שמן זית מסביב ו… הידד המרק המושלם הזה מוכן!!